Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Który element buczy podczas przekręcenia kluczyka?

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

Powinniście się cieszyć,że nie słychać a działa, nie wiem dlaczego napisałeś "niestety".Sam chciałbym nie słyszeć pompki po włączeniu zapłonu,kojarzy mi się to z rozklekotaną renault 19 1.8 16v kumpla,tam buczy aż na pedałach czuć ,serio... xD

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rodik
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.

Domyślnie

A sorka, tak mi się napisało "niestety". Bardzo dobrze że jest cisza;p Tylko właśnie się zastanawiałem co koledze mogłoby buczeć, gdyz u mnie nic takiego nie wystepuje ;p

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    146 Boxer 1.6 95 r.

Domyślnie

U Mnie buczało z silniczka od obiegu wewnętrznego jak przekręcałem kluczyk i chciało zamknąć klapę obiegu ale były zębatki połamane i silniczek cały czas buczał. I oczywiście wiatraczek od klimy od temperatury też buczy.

reebok90
    Gość

Domyślnie

Tak tak, ale przed awarią mojej alfy wszystko chodziło dobrze - buczał silnik krokowy od benzyny po przekręceniu kluczyka,a teraz tylko na gazie da się go uruchomić, bo na benzynie nie chce

Problem zaczął się tak:

Jechałem moją alfą na instalacji LPG i najechałem na dość spory metalowy element leżący na drodze, aż mnie troche podrzuciło.

Wracając, skńczył mi się gaz i przełączyłem na benzynę. Okazało się że na benzynie całkowity brak mocy i silnik gasnie.

Wjechałem na kanał, wymieniłem filtr paliwa ten z tyłu auta pod spodem, sprawdziłem pompkę w zbiorniku i paliwo podaje.

Teraz za każdym razem kiedy pochodzi troche na LPG i przełączam na benzynę, to silnik popracuje jeszcze ok 3 sekundy i gaśnie.

Jeśli silnik pracuje na LPG a ja odepnę przewód podający paliwo od pompki w zbiorniku to jest ok - paliwo leci, ale kiedy przewód powrotu odepnę i czekam i czekam i paliwo się nie pojawia.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał reebok90 Zobacz post
    Pompa paliwa przecież jest z tyłu auta w zbiorniku
    I dzięki temu po włączeniu zapłonu jej nie słychać ? Wsłuchaj się dokładne a usłyszysz jak zaraz po włączeniu zapłonu przez około dwie sekundy słychać pompę paliwa
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał aquarius01 Zobacz post
    I dzięki temu po włączeniu zapłonu jej nie słychać ? Wsłuchaj się dokładne a usłyszysz jak zaraz po włączeniu zapłonu przez około dwie sekundy słychać pompę paliwa
    U mnie na zapłonie się nie włącza pompa

reebok90
    Gość

Domyślnie

Przedtem kiedy alfa chodziła na LPG i na benzynie to właśnie byłosłychać a teraz jak nie chce chodzić na benzynie to nic takiego nie słyczę, sprawdze pompę paliwa, które elementy mogą byc odpowiedzialne za prawidłową prace pompy paliwa?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    146 Boxer 1.6 95 r.

Domyślnie

Napewno przekaźnik pompy. A moze faktycznie jak nie słychać krokowego po kluczyku to nie działa i poprostu gasnie na benzynie bo ona potrzebuje więcej powietrza niż lpg. Spróbuj moze odpalić na lpg trzymaj noge na gazie lekko tak tylko żeby przepustnica była delikatnie uchylona i przełącz na benzynie jak nie zgaśnie to prawdopodobnie krokowy nie działa.

reebok90
    Gość

Domyślnie

Tak już robiłem i to nic nie dawało,

---------- Post dodany o godzinie 11:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:48 ----------

Przekaźnik pompy gdzie się znajduje?