Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Prosba o ocene autka :)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar master007
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD Distinictive 2001r

Domyślnie Prosba o ocene autka :)

Hej
    Chce kupic Alfe 147 koniecznie 5 d i w dieslu. Na allegro znalazlem taka: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...279282622.html
    strasznie mnie zastanawia niska cena jak na motorek 140 KM i stad moje pytanko do was czy mial ktos z was moze do czynienia z tym samochodem?? widzial ogladal czy cos
    rozmawialem ze sprzedajacym i mowil ze sprzedaje po kosztach bo do konca tyg musi miec kase - wiem takie gadanie
    ale nie zmienia to faktu ze niska cena zawsze wynika z gownianego stanu autka.

Bylbym wdzieczny za kazde info. Napisze jeszcze do forum Radomskiego klubu AR

z gory dzieki

clvegaz
    Gość

Domyślnie

nie ma super okazji chyba ze kupuje sie fure od kogos z rodziny jezeli samochod jest podejrzanie tani to na pewno jest po ciezkich przejsciach itd. odradzam takie zakupy

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

po pierwsze to nie ten dział
    Sprzedający nic nie pisze że samochód jest zarejestrowany w kraju,także przypuszczam że do ceny należy dodać opłaty czyli ponad 1500zł.Wg mnie to zwykły handlarzyna który próbuje kogoś złapać na hasło:szybko potrzeba mi pieniedzy. W ogłoszeniu pisze że wymienione wahacze.Ciekawe jakiej firmy pozakładał?Ale może warto ją obejrzeć

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_n5 Zobacz post
    Sprzedający nic nie pisze że samochód jest zarejestrowany w kraju,także przypuszczam że do ceny należy dodać opłaty czyli ponad 1500zł.Wg mnie to zwykły handlarzyna który próbuje kogoś złapać na hasło:szybko potrzeba mi pieniedzy. W ogłoszeniu pisze że wymienione wahacze.Ciekawe jakiej firmy pozakładał?Ale może warto ją obejrzeć

tak samochód nie jest oplacony. Co do poprzedniego postu wiem ze nie ma super okazji ale musial bym wziasc kogos kto sie dobrze na tym zna + kogos z komputerem by posprawdzac co tam w silniku piszczy a mam ponad 100km tam wiec niby nie duzo ale jednak jakas tam wyprawka jest

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_n5 Zobacz post
    Ja jak kupowalem swoja 156 to gośc tez twierdził,że nowe wachacze gorne byly zalożone zostaje tylko zbieżnośc ustawic i auto mialo hulac,fakt wachacze były nowe ale co z tego jak pojechałem zbieżnośc ustawic to był juz luz na tulejce prawego górnego. Tak teraz goście kombinuja wloża byle badziew byle po kosztach i byle sie auto sprzedało bo przecież nowe wachacze to nic juz z zawiechą robic przeciez nie trzeba Kolego stacja kontroli to podstawa!

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

Prawdopodobnie będę w sobotę w Radomiu i jak będzie aktualna to mogę zobaczyc to autonie obiecuję na 100% bo nie wiem czy będe miał czas ale szansa jest spora. Mnie się osobiście to ogłoszenie średnio podoba ale zobaczyc zawsze można, to nic nie kosztuje. Ja całkiem niedawno bo ok 2 miesiące temu sprzedałem swoją 147 JTD 115 km z 2002 5D za 18000. Jak chcesz to sobie zobacz w moim profilu są jej fotki. Na 99% wtedy już było ogłoszenie tego auta, które pokazujesz bo kojarzę to auto, więc ktoś się z nim długo buja ale tym też niekoniecznie bym się sugerował. Znajomy sprzedawał swoją identyczną z wyglądu co ta (srebrna, 5D,, podobna wersja i te same felgi) prawie 4 mce!!! Ja swoją dosłownie w 2 dni. Ale reguły nie ma.
    Ostatnio edytowane przez slejerek ; 27-10-2010 o 19:54
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

Cytat Napisał master007 Zobacz post
    wziasc kogos kto sie dobrze na tym zna + kogos z komputerem
    mój znajomy pojechał kiedyś z tatą (mechanik), z jakimś elektrykiem i blacharzem (miał serwis samochodowy pewnej firmy) po samochód. ucieszony był przez rok, kiedy to musiał coś z elektryką tylnych drzwi zrobić. pod wykładziną zobaczył spaw po szerokości auta, który oddzielał zółty kolor od czarnego. po pewnym czasie był dumny z siebie że a cenę jednego auta kupił dwa tak więc przede wszystkim życzę szczęścia w wyborze Alfinki!!
    druga spawa to tak jak pisze
    Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    stacja kontroli to podstawa!

Liz
    Gość

Domyślnie

Ogłoszenie pojawia się co jakiś czas od pół roku. Cena zaczynała się od 17,900. 4 miesiące temu cena była 15,900. Teraz nagle promocja do końca tygodnia 15k. "Promocja"*
    Sprzedawca zajmuje się częściami używanymi. Być może kupił Alfę na części, ale jednak udało się odpicować do sprzedaży. Ja bym sobie darował.
    Ostatnio edytowane przez Liz ; 27-10-2010 o 20:24

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Liz Zobacz post
    Ogłoszenie pojawia się co jakiś czas od pół roku. Cena zaczynała się od 17,900. 4 miesiące temu cena była 15,900. Teraz nagle promocja do końca tygodnia 15k. "Promocja"*
    Sprzedawca zajmuje się częściami używanymi. Być może kupił Alfę na części, ale jednak udało się odpicować do sprzedaży. Ja bym sobie darował.
    Potwierdzam, będąc na kupnie AR 147 na początku sierpnia, też widziałem to ogłoszenie. Lepiej chyba odpuścić skoro koleś tyle się z tym już buja.

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

no wlasnie ja sam osobiscie malo wierze w tego typu promocje :/ jak mowicie ze alfa stoi juz troche czasu to zapewne oczyms swiadczy ;/
    chociaz Alfa to Alfa i wiem ze ciezko go w sumie sprzedac

co do stacji kontroli to prawde mowiac mam do nich srednie zaufanie^^ ale wrzucic na kanal napewno bym musial

slejerek jak bedziesz tam i bedziesz mial chwilke czasu rzuc na nia okiem bede wdzieczny