w skali 2/10
z tego co widizlem to odkręcasz górna śrubkę oslony obrotomierza pxoenij dwie na dole wyciagasz obrotomierz no i jakimiś szczypcami trzeba przekręcić zarowki bo sa perfidnie schowane
A jakie one mają wejście? Takiej jak diody na dwa druciki czy są jakieś wciskane?
jak ktoś chce schemat zegarów to dajcie meila na pw, jeśli grzebiecie z zegarami czy jakimiś sterownikami i coś działa przed a po już nie to jest to wina złączek. Ten typ tak mam że jak się je ruszy to potem kredki wyskakuja![]()
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
więc tak:
sygnał załączenia podświetlenia obrotomierza dochodzi z prędkościomierza na styk nr 3 kostki "B" a złącze minusowe to styk 15 kostki "A", wszystkie styki są ponumerowane na kostce od strony przewodu, co do kostek to tez powinny być oznaczone na obudowie obrotomierza, jak dobrze pamiętam to kostka "A" to ta większa ale mogę sie mylic.
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Czy ma ktoś/wie ktoś gdzie kupić te żarówki? Potrzebuje czerwonej do obrotomierza a w ASO zaśpiewali mi 49zł/szt O_o. Lekka przesada.
W motoryzacyjnym za grosze.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Troche z innej beczki ,swiatla drogowe sprawne a brak kontrolki ?czy to zarowka ?