1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
ale czy to moja wina, że stosunkowo jest najwięcej 156?? Skoro najwięcej jest takich to logiczne że będzie trafiało na konkurs najwięcej ich zdjęć.
Ja już pisałem odnośnie różnorodności zdjęć w kalendarzu i jak by można było to zrobić. Można przeglądnąć temat z poprzedniego miesiąca
jestem jak najbardziej za![]()
a ja uważam że tak nie jest. Tak zdjęcie numer 4 jest wg. mnie lepsze niż inne, które wysłał Łukasz jak również zdjęcie numer 8 jest lepsze niż to drugie jakie pokazał sebq.
w przypadku pierwszym nie jest to kalendarz rolnika tylko Alfisty dlatego jest na nim duża Alfa a nie krajobraz i mały detal związany z Alfą... a na zdjęciu Łukasza są liście i trochę jednak widać na nim jesień,
w przypadku drugim sam tył samochodu jest nieco ruszony, więc technicznie zdjęcie, które jest w konkursie jest lepsze.
do tego nie rozumie w ogóle tego zbulwersowania... każdy glosuje na to co chce i jak sobie uważa, a widzę że niektórzy jak by mogli to by innych pocięli nożem...
miała być zabawa a robi się mało przyjemnie, obrzucanie Jury i twierdzenie, że nie jest kompetentne itd... szkoda że jak było szukane Jury do konkursu to wszyscy Ci tak krzyczący i znawcy tematu foto jak i zagadnień kompozycji zdjęcia siedzieli cicho.
Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 01-11-2010 o 23:45
jakich filtrów uzywać żeby kolory były tak intensywne jak na konkursowych fotkach?![]()
Wystarczy zwiększyć saturacje/nasycenie kolorów w programie do obroki zdjęć.
Jeżeli uważasz,że kogokolwiek obrażam,to sorki,ale nie mamy o czym gadać. Napisałam,że gdyby był to konkurs "zdjęcie samochodu" to zrozumiałabym zachwyt nad tym zdjęciem. A co do sformułowania "nie ten konkurs",to przeczytaj raz jeszcze post,w którym to było. Chodziło o to,że zdjęcie nr4 jest nie w tym konkursie,a nie moje...czytajmy ze zrozumieniem!!!
ja tam zawsze na pierwszym miejscu stawiam pomysłowośćw tym wypadku może sie ona przejawić umiejętną aranżacją przestrzeni ale też nie koniecznie. uchwycenie np. jakiegoś fragmentu, detalu czy nieszablonowa perspektywa w jakiej uchwycimy naszą Włoszkę też jest przejawem niebanalnej pomysłowości
że coś kombinujemy.. że coś próbujemy inaczej..
Pomysł Przede Wszystkim! a dlaczego?? bo technika i sprzęt to są rzeczy nabyte, których można się wyuczyć / kupić natomiast wyobraźni i pomysłowości nikt nam nie wszczepi..bo tu gdzie się kończą pomysły zaczyna się posiłkowanie szopem
nie twierdze że jest to coś złego bo sam często korzystam z uroków tego programu ale ja osobiście dużo bardziej doceniam zdjęcia, w które ktoś włożył jeszcze sporo myślenia, mając na uwadze nie tylko plan pierwszy ale też i to co w tle
dlatego twierdzę że zdjęcie nr 3 jest pod tym względem najlepsze choć i 7-mce niewiele brakuje
ale gdyby w konkursie wzięło udział to drugie zdjęcie 155ki to bezapelacyjnie byłoby moim nr 1
![]()
a argument mrutyny o tym rolniku.. że co? że na tym drugim zdjęciu co nie przeszło jest tylko "mały detal związany z Alfą"?? no sorry ale chyba patrzymy na dwa różne zdjęciaja tam Głównie! widzę śliczną Alfę otuloną pięknym jesiennym pejzażem
i tego pejzażu brakuje mi na focie konkursowej
wygląda jakby kolega był w komisji i zaciekle bronił swojej decyzji
hehe
PS> a to chyba koleżanka Madzia jest autorką zdjęcia nr 3 ?![]()
nie chodziło mi konkretnie o zdjęcie numer 4 ani też o to, że na drugim zdjęciu nie zakwalifikowanym do konkursu jest więcej przestrzeni w koło samochodu tylko o to, że niektórzy wypowiadający się o tym jaki powinien być temat konkursu czy jak powinny wyglądać zdjęcia płaczą jak by chcieli kalendarz rolnika a nie kalendarz Alfisty...
muszę Cię zmartwić ale w żadnej komisji nie jestem i wspólnego nic z wybieraniem zdjęć do konkursu nie mam...
Nie rozumie też żalów Madzi M ponieważ nawet jak by nie wygrał numer 4 to i tak by nie wygrało jej zdjęcie bo w chwili obecnej jej zdjęcie jest na miejscu 4
Temat zaczyna robić się gorący jak by była walka o złote gacie...
Ale jak nie jest w tym konkursie? Bo sugerujesz że zdjęcie, które w tej chwili wygrywa nie spełnia wymogów i założeń konkursu który ma swoją 11 czy 12 edycję.
a zdjęcie jak najbardziej spełnia wszystkie założenia i wymogi fotografii konkursowej:
którego wg. Ciebie z punktów to zdjęcie nie spełnia? a pretensje tutaj są jak by autor zdjęcia był winny temu, że głosują ludzie na jego zdjęcie a nie na inne, na którym jest więcej krajobrazu czy inny samochód... jest demokracja więc liczy się głos większości a czy słuszny czy nie to inna sprawa![]()
Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 02-11-2010 o 02:09