no i okazalo sie ze nagrzewnica puszczala wode..... kupilem nowa i jak reka odjalplyn nie ucieka OGRZEWANIE JEST(nareszcie jak czlowiek bede jezdzil w zimie) serdeczne dzieki za kazda podpowiedz w tej sprawie... pozdrawiam
no i okazalo sie ze nagrzewnica puszczala wode..... kupilem nowa i jak reka odjalplyn nie ucieka OGRZEWANIE JEST(nareszcie jak czlowiek bede jezdzil w zimie) serdeczne dzieki za kazda podpowiedz w tej sprawie... pozdrawiam
Hej,
Udało Ci się wyciągnąć nagrzewnice (chłodniczkę) bez problemów? Nie zawadzała o drążek kierowniczy albo o skrzynkę bezpieczników?
No chyba, że wyciągałeś ją razem z obudową (rozdzielnią nawiewów).
Pozdrawiam
wyciagnalem nagrzewnice bez sciagania deski.. troche malo miejsca jest ale wychodzi.troszeczke ja trzeba wygiac w dol do podlogi i wychodzi..
wszystko nic ale kupilem nagrzewnice nowa i wszystko bylo ok ale tylko 3 dni....
bo uklad dostal cisnienia wkoncu i puscila CHLODNICA)))) (zonk) .wczoraj wymienilem chlodnice i jest ok..(ale chlodnice wyciagnac to dopiero jest pierdzielenia)wiatrak osobno wykrecic trzeba bo nie przejdzie kolo kolektora wydechowego, akumulator wyciagnavc trzeba z cala ta skrzynka. weza od filtra powietrza tez wyciagnac..normalnie masakra ale co sie nieda.. narazie jest ok ale jak dlugo to sie okaze.. dzieki jeszcze raz za wszystkie podpowiedzi i wskazowki..pozdrawiam
A jak włożyłeś nową? Chyba jej nie wyginałeś?
Szczerze współczuję. ale czasami tak się niestety zdarza...
Wystarczyło zdjąć zderzak (a na pewno to zrobiłeś) i odkręcić dolną belkę, na której stoi chłodnica - wtedy całość z wentylatorem wychodzi bez przeszkód. Ja zdejmowałem chłodnicę właśnie dołem.
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
kolego nie musisz wspolczuc bo nowa nagrzewnica weszla juz normalnie.najgorzej jest wyciagnac. a co do chlodnicy nie sciagalem zderzaka bo poco sciagnalem tylko grila z przodu bo chlodnica tam jest przykrecona na dwoch srubach a od dolu na belce sa dwie gumowe podkladki ktorych nietrzeba odkrecac tylko wyciagnac w gore..tylko wiatrak odkrecic trzeba(3 srubki) bo blokuje do silnika.
zrobilem jak zrobilem ale nieposiadam ani garazu ani kanalu tylko wszystko na zewnatrz i zajelo mi to 1.5 h..i jestem zadowolony)))
pozdrawiam