Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Temat: Tłumik na zamówienie do 166

Gino
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majk Zobacz post
    Byłem w piątek u Kalińskiego, po długiej walce oraz gwałcie na majstrze; powstał tylny tłumik do 3.0 od Kappy 2.4. Zewnętrznie końcówki zosały dobrane i wyglądają jak oryginał. Jeżeli chodzi o dzwięk jest bardzo zbliżony do wydechu standartowego - jest poprostu cichy . Koszt 630 zł, nie radze jechać ani dzwonic w przeciągu 2 tyg.

P.s jutro wrzuce foto
    Majk postrach tłumikarzy!!! Kurcze faktycznie nie ma co się u Kalińskiego pokazywać jak zobaczą Alfę to pozamykają się w warsztacie . Chociaż robiłem u niego nie jedno auto w tym Alfę 156 i 166 zawsze grzecznie i bezproblemowo .

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Tak, dzwoniłem do niego, na dodatek poza tymi smarkami gość nie wie ile ma rura 2,5" i wspawał mi 3 calówki ;]

Generalnie co do wykonania puszki i walcowania rantów nie ma co sie czepiać jest OK, ale te spawy ehhhh ....

Gdybym nie miał pod ręka znajomego świetnego spawacza który przelał tak spawy że jest jednorodna spoina to bym jegomościa z allegro nękał ale szkoda czasu i nerwów, niemniej jednak ostrzegam przed nim, dużo i ładnie mówi ale technicznie jest cieniutki.

W czasie rozmowy ze mną jak skumał " że wiem co się z czym je" i nie raz migomat miałem w ręce to się zaczął jąkać i tłumaczyć śmiesznie ;]
    hmm a delikatnie mówiąc "zlał" całą sprawę czy coś zaproponował?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    hmm a delikatnie mówiąc "zlał" całą sprawę czy coś zaproponował?
    Więcej się jąkał i tłumaczyć próbował dlaczego taki a nie inny spaw mu wyszedł ale szczerze go nie słuchałem nawet już dokładnie, zaproponował żebym odesłał to "postara się poprawić jednak nic nie obiecuje" szkoda mi było czasu, pieniędzy, nerwów żeby przynajmniej za przesyłki oddał bo mówiąc o wysłaniu do niego tłumika jakoś nie kwapił się wcale do pokrycia dodatkowych kosztów wynikłych z jego partactwa. Jakoś niezbyt w jego głosie słychać było żeby w ogóle gość kumał że spawać nie potrafi i kiche robi.

Generalnie osobiście nic więcej z tym Panem nie chcę mieć wspólnego i przestrzegam przed jego marnej jakości wyrobami.
    Osobiście spawam tanim Migiem za około 1500zł z max. prądem 140-160A i po mnie spaw jest równy przelany a tu same smarki, zero ciągłości i przelania spoiny, ja nie wiem czym on spawa ale z taka techniką to niech może się lepiej przerzuci na spawanie hmmmm .... skrzynek na listy

Generalnie gość dobry ale w gadce przez telefon ;]

Jeszcze jedno maluje tak jak i spawa ;] Moja puszka malowana była na czarno ale jegomość zapomniał chociaż odtłuścić blachę przed pomalowanie, wszystko się łuszczy pięknie ;] Musiałem przelecieć całość szczotą do gołej blachy i pomalować jak należy.
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 03-11-2010 o 22:33
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

kolorowy
    Gość

Domyślnie

Ja wam powiem koledzy tak też miałem końcowy tłumik w fatalnym stanie jednym słowem masakra, więc długo nie czekałem i go zdemontowałem i sam go pospawałem zrobiłem nową blache z ocynku i teraz wygląda jak nowy. jest nieco zabawy przy tym ale naprawdę warto, koszt naprawy kosztował mnie zaledwie 60zł za blache ocynkową
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 04-11-2010 o 08:18

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

Opisz to w zrób to sam, może masz jakieś zdjęcia?
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Zapomniałem dodać, że oczywiście tłumik który dostałem od ów Pana z allegro był nie szczelny na spawach zanim go nie poprawiłem
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Zapomniałem dodać, że oczywiście tłumik który dostałem od ów Pana z allegro był nie szczelny na spawach zanim go nie poprawiłem
    nie mam zamiaru gościa bronić żeby nie było ale jesteś pierwszą osobą która tak się o nim wypowiada. Znam osobiście przykład mojego brata który również zamówił u niego wydech akurat do e36 1,8is potem zrobił swapa na 4.0V8 i chciał kupić u niego nowy tłumik pod nowy silnik a gość zaproponował przeróbkę aktualnego za 100zł (inne materiały, średnice , z jednego wlotu na dwa wloty) i po miesiącu użytkowania jest wszystko w najlepszym porządku.

Na mnie zarówno jego wyroby kontakt jak i podejście do całości transakcji jest na najwyższym poziomie

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Widać z jego wyrobami jest tak że jak mu się uda tak mu wyjdzie, nie ma co liczyć na powtarzalność.

kolorowy
    Gość

Domyślnie

koledzy fotek nie robiłem ale zrobie kilka fotek z pod auta

Użytkownik Alfa i Omega Avatar matber1
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Porsche Cayman 987.2

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    nie mam zamiaru gościa bronić żeby nie było ale jesteś pierwszą osobą która tak się o nim wypowiada. Znam osobiście przykład mojego brata który również zamówił u niego wydech akurat do e36 1,8is potem zrobił swapa na 4.0V8 i chciał kupić u niego nowy tłumik pod nowy silnik a gość zaproponował przeróbkę aktualnego za 100zł (inne materiały, średnice , z jednego wlotu na dwa wloty) i po miesiącu użytkowania jest wszystko w najlepszym porządku.

Na mnie zarówno jego wyroby kontakt jak i podejście do całości transakcji jest na najwyższym poziomie

z silnika 1.8 na 4.0 i zmiany tłumika wg niego to wymiana jednego wlotu na dwa!!?? no ludzie a objętośc spalin które ma odprowadzic układ z silnika 1.8 i 4.0 jest taka sama?? przeciez to ma sie zminic nie tylko puszka rezonansowa ile jej objętośc i ilośc spalin które ma przez nią przeleciec!! moze byc jeden wylot ale o większej średnicy lub kilka mniejszych to już kwestia gustu!! czy jak ja sobie przewierce 4 wyloty to będzie to tłumik do 8.0 v16?? niee ten sam co miałem tylko + kilka rurek!!