Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Temat: Ważne:Alfa 159 17" Zakup szczera porada

Użytkownik Rowerzysta Avatar Nemrak
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDM - 8V, 2007

Domyślnie Ważne:Alfa 159 17" Zakup szczera porada

Witam. Mam poważny dylemat i proszę o szczera rade. Mam zamiar kupic 159 z poniższego linku:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pro...C15776500.html
    Z tego co zdarzyłem się zorientować ten samochód starają się sprzedać od maja. I tu pojawia się moje pytanie dlaczego tak długo czy ktoś już oglądał te auto co z nim jest nie tak. Nie jestem fachowcem dlatego proszę o szczerą poradę.
    Z góry dziękuje pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

To proste, nikt nie chce już alf kupować, ja kupiłem swoją 156 tydzień temu, co prawda się jeszcze nie psuje ale po naczytaniu się na tym forum o awariach nie ma się co dziwić ludziom, ja już swoją wystawiłem także na sprzedaż bo przestraszyłem się i może trochę i też brak zainteresowania. To że stoi od maja moim zdaniem spowodowane jest strachem wśród ludzi co do tego samochodu. Zapytaj się dlaczego chce ją sprzedać i niech ci pokaze ostatnie faktury za naprawy to będziesz wiedział co w niej już siadło.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Nemrak
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDM - 8V, 2007

Domyślnie

Pytałem się mówił ze wszystko jest w jak w najlepszym stanie. Wymieniony został pasek rozrządu wymienione są płyny, zawieszenie fabryczne, nie kopci. Jechałem nim 2x za każdym razem silnik kręciłem prawie do czerwonej kreski. I nic. Niestety nie zabrałem go na stacje diagnostyczną. Osoba z którą prowadzę ten temat sprawią wrażenie jak by już miała tego auto serdecznie dość i chciała się go jak najszybciej pozbyć. Kilka krotnie nawet prawie zaklinał się ze te auto jest w 100 % pewne.
    Z tego wszystkiego moje wątpliwości.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tofik
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    , ja kupiłem swoją 156 tydzień temu, co prawda się jeszcze nie psuje ale po naczytaniu się na tym forum o awariach nie ma się co dziwić ludziom, ja już swoją wystawiłem także na sprzedaż bo przestraszyłem się i może trochę i też brak zainteresowania
    Sorry ale to tylko źle świadczy o Tobie. Nie wiem jak delikatnie nazwać takie zjawisko. Może warto było wpierw poczytać np. to forum ew. popytać? Zaoszczędziło by to Tobie "kłopotu", ale z drugiej strony to Twoje pieniądze itd. Pozdrawiam, bez urazy.

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

To proste, nikt nie chce już alf kupować, ja kupiłem swoją 156 tydzień temu, co prawda się jeszcze nie psuje ale po naczytaniu się na tym forum o awariach nie ma się co dziwić ludziom, ja już swoją wystawiłem także na sprzedaż bo przestraszyłem się i może trochę i też brak zainteresowania. To że stoi od maja moim zdaniem spowodowane jest strachem wśród ludzi co do tego samochodu. Zapytaj się dlaczego chce ją sprzedać i niech ci pokaze ostatnie faktury za naprawy to będziesz wiedział co w niej już siadło.
    hehe... rozbawiłeś mnie, bez urazy ale KAŻDY samochód się psuje, nowy/stary/niemiec/francuz/włoch to nie ma różnicy. Ludzie którzy twierdza że Alfy są awaryjne z reguły nawet w nich nie siedzieli a co dopiero mówić o posiadaniu. "Nasze" forum jest dla ludzi którzy kochają te auta jak oraz dla przeciętnego "Kowalskiego" i jeśli pojawia się problem i coś niedomaga to starają się szukać pomocy i to nie tylko dlatego że prawdziwych mechaników znających się na tej marce jest jak na lekarstwo ale też z zamiłowania do marki. AR to złożone urządzenie napakowane elektroniką do których jest potrzebna wiedza i umiejętności. To nie pierwszy lepszy golf czy inny pancerwagen z technologią klepaną przez 20lat w kilku modelach tą samą.

Wracając do tematu - Nemrak - samochody ciężko się sprzedają z racji ich ilości na rynku. Tego konkretnego przypadku osobiście nie znam i właściwie ciężko coś o nim powiedzieć z racji jakości fotografii. Skoro jeździłeś, podoba Ci się, sprawdź go pod kątem mechanicznym na jakiejś diagnostyce, jedź do ASO czy weź jakiegoś znajomego który posiada AR by Ci pomógł określić w jakiś sposób jej stan. To że właściciel mówi wcale nie znaczy że tak było, wołaj faktury, rachunki, jakie kolwiek dowody na to że było robione.
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 07-11-2010 o 01:14
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

To proste, nikt nie chce już alf kupować, ja kupiłem swoją 156 tydzień temu, co prawda się jeszcze nie psuje ale po naczytaniu się na tym forum o awariach nie ma się co dziwić ludziom, ja już swoją wystawiłem także na sprzedaż bo przestraszyłem się i może trochę i też brak zainteresowania. ....

Że co? kupiłeś auto i po tygodniu je chcesz sprzedać ??? i to z powodu opinii na forach ???

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

154000 km w 3 letnim samochodzie kombi z dieslem to śmiech na sali!!!
    Zresztą chyba ciężko jakiekolwiek używane auto od handlarza spotkać z przebiegiem powyżej 200000km w naszym kraju.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Masa - nie przesadzaj. 50 kkm rocznie to realny przebieg. Mój służbowy Passat ma 110 kkm a jest z początku 2007 r. ogólnie wszystkie samochody w firmie robią ok. 30 kkm rocznie, więc 150 tys to jak dla mnie sensowny przebieg.

Tekstu kolegi "motofan" postanowiłem nie komentować, bo cisną się na klawisze same obraźliwe epitety.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    154000 km w 3 letnim samochodzie kombi z dieslem to śmiech na sali!!!
    Zresztą chyba ciężko jakiekolwiek używane auto od handlarza spotkać z przebiegiem powyżej 200000km w naszym kraju.

tu akurat wg mnie jest ok
    śmiech to jest w 10 letnim jtd od "gebelsów" 140.000km
    ale 150 w 3 latku to jest aż za dużo jak na polski rynek