Są drogie.........ale jak zainwestujesz to nie będziesz zakładał tematu typu że coś ci piszczy stuka czy coś w tym stylu
Pozdrawiam.
Są drogie.........ale jak zainwestujesz to nie będziesz zakładał tematu typu że coś ci piszczy stuka czy coś w tym stylu
Pozdrawiam.
Qrwa Panowie, 8 godzin wyciągałem jeb... wahacz górny!! piłowałem końcówkę drążka żeby wykręcic, piłowałem łącznik stabilizatora. a teraz Qrwa nie mogę spowrotem wsadzić amortyzator na miejsce. blokuje się od dolny whacz...jutro cały dzień mam zjebany. po jasną cholerę chciałem sam wymienić???
Ja wymieniałem jakiś miesiąc temu, też miałem problem z włożeniem amortyzatora, trochę się trzeba z tym naszarpać i użyć trochę siły żeby te szpilki weszły na miejsce, dasz radę. Mi zeszło 4 godz. na dwie strony.
dzięki Kolego za podtrzymanie na duchu. powiedz mi tylko czy z podnośnika, kanału, lewarka. bo ja z lewarka i tylko mnie nie dobij!
kolego marcell coś kiepsko w temacie mechaniki chyba u Ciebie, dziś pierwszy raz z wielkimi obawami zabrałem się za górne wahacze i poszło chyba dobrze. Naczytałem się na forum różnych rzeczy na ten temat i miałem mieszane uczucia ale postanowiłem spróbować. wynik był taki ze w 3,5 godziny wymieniłem dwa wahacze z pomocą kumpla który podawał klucze i piwo. Nie taki diabeł straszny jak go malują.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
podlewaruj cały przod. postaw na czymkolwiek i zdejmij koła. odkręć końcówki łącznika stabilizatora, odkręć dolny wahacz od widełek amortyzatora. pociągnij lekko amorek w dól, sam wyskoczy razem z łapą. problem może sie pojawić tylko gdy masz zapieczoną gume amorka w tej łapie. wtedy trzeba troche poszarpać (obruszać) i będzie git. może też byc problem z zardzewialymi nakrętkami. niestety sam tego nie zrobisz. potrzebna jest druga osoba.
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Temat rzeka a jednak nie ma nigdzie dobrego mana!!
Czytalem wszytsko co sie dawiec
Rada dla montujacych sroby od wachaczy, dokreca je kiedy samochod jest na nogach.
Przy takim montowaniu tuleje pracuja, tylko podczas nierownosci , a nie podaczas obciazenia
2) musze wymienic zawiszenie przod.
Nie wiem w co sie pakowac, qap trw, fast? ludzie pisza ze tylko trw a rowniez wyczytalem ze trw rowni sie od siebie, tzn inne sa montowane na pierwszy montarz inne w aso a inne zamienniki zprzedawane luzem.
Zastanawialem sie nad wymiana na tuleje PU ale .... to sa alementy wymienialne lecz wachacz skalda sie jeszcze z sworznia i go juz ciezko zregenerowac!!!!!
A moze dobra opcia bedzie kupno takiego zestawu z ebay http://cgi.ebay.pl/Querlenkersatz-vo...ht_4888wt_1141
?
Ostatnio edytowane przez odzi ; 08-11-2010 o 09:18