Mi osobiscie, rowniez podoba sie alfa z tym spojlerem (i sam troche zaluje, ze moj egzemplarz nie ma seryjnie go zamontoanego) co chodzi mi troche po glowie czy tego nie zrobicCo jak co, ma swoj urok.
)
Mi osobiscie, rowniez podoba sie alfa z tym spojlerem (i sam troche zaluje, ze moj egzemplarz nie ma seryjnie go zamontoanego) co chodzi mi troche po glowie czy tego nie zrobicCo jak co, ma swoj urok.
)
Jak widać wszystko rzecz gustu. Moja miała taki oryginalny spojler ale na szczęście poprzedni właściciel go zdemontował i chwała mu za to.
Alfa przyciąga wzrok swoją sylwetką, a wielka suszarka do prania na bagażniku odwraca uwagę od reszty bo jest to pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy i wcale nie wzbudza zazdrości (przynajmniej u mnie)
Dla mnie i tak największa profanacją jest mania montowania (nie tylko w alfach) świateł typu lexus mimo że do niektórych aut za chol.... to nie pasuje.
kolego qartzXXI nie masz chyba co się obawiać że 156 zostanie następczynią calibry, miłośnicy jak to nazwałeś taniego tuningu nie kupią takiego auta z obawy przed rzekomą wysoką awaryjnością. Owszem Alfe 156 można kupić za grosze ale miłośnik tuningu nie kupi jej bo będzie się obawiał że zamiast tuningować będzie tylko naprawiał więc wybierze pamzerwagena lub czerwone cudo rodem z bawarii. Niby mamy 21 wiek a u nas dalej ciemnogród i zabobony i ludzie wieżą że tylko niemcy robią dobre samochody a opinie wygłaszane przez szwagra znawce odpędzają ludzi od zakupu pięknych Alf
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Dla mnie ten spoiler to totalny przerost formy nad treścią szczególnie w seryjnej alfie, na standardowym zawieszeniu i felgach 16" wygląda po prostu komicznie...
Już pisałem że oryginalny spojler jest lipa straszna i kit.. Ja mam zamontowany prawdziwy, który naprawdę dociska przy szybszej jeździe a poza tym prezentuje się idealnie przy nadwoziu Alfy:
Rewelacja!! powaliłeś mnie na kolana![]()
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?