Siemanko Wszystkim. Kolejny problem w mojej kochanej BelliWczoraj przy brytyjskiej pogodzie, wszystkie szyby od środka zaparowane, zastanawiam się czy 145ka ma filtr kabinowy? czy od czego tu w ogóle zacząć ? Macie może jakieś pomysły ?
Siemanko Wszystkim. Kolejny problem w mojej kochanej BelliWczoraj przy brytyjskiej pogodzie, wszystkie szyby od środka zaparowane, zastanawiam się czy 145ka ma filtr kabinowy? czy od czego tu w ogóle zacząć ? Macie może jakieś pomysły ?
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Mam ten sam problem a filtr kabinowy jest podobno w podszybiu po stronie pasażera pod warunkiem że masz klimę.
w 146 ( wiec pewnie 145 rowniez ) nie jest konieczne zdjecie wycieraczek.
wystarczy: wymusic bieg wycieraczek , i jak beda pionowo na szybie wylaczyc doplyw pradu - przekrecic kluczyk w pozycje offmnie wymiana filtru zajela 5 minut
odkreca sie 2 śrubki od polowy podszybia ( tym od pasazera, ) pozniej jeszcze dwie od oslony i to wszystko
![]()
koledzy od wymiany filtra kabinowego nie przestanie parować a aucie, problem leży w czarnym wygłuszeniu (tym z filcem) pod wykładziną podłogi i półkolistych nacięciach technicznych w podłodze przy tylnych siedzeniach.
czy komus odalo sie rozpracowac przyczyne parowania w 145 i 146 szyb w srodku ?
ja znam 2 - nasiakanei wyciszenia podlogi i nasiakanie gabki w podsufitce. pomaga wyklejenie podlogi matam igluszacymi i oczywiscie brak dziur w podlodze oraz wymiana podsufikti np na taka z alcantarytak zrobione przez mnei auto kolegi nie paruje w sposob dokuczliwy
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
podłącze się pod temat bo mam pytanie czy są jakieś firmy zajmujące się osuszaniem wnętrz? Bo od czasu gdy wybili mi szybę w Belli gdy padał deszcz w nocy i zaczęło parować niby jest sucho ale w głębi pewnie wilgoć siedzi
Gdyby Alfa Była kobietą, to byłby to związek mojego życia..
Moja Bella --->>> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1234064
a ja mam sucho, wymieniłem filtr w podszybiu i tak trochę paruje.