Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Temat: Piła wlkp

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Impuls
    Mieszka w
    Piła, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD

Domyślnie

Dzieki za uwage, juz ja gdzies wyczytalem, jutro moze chocby z ciekawosci, sprobuje odpowietrzyc, chodzi z malym oporem, tzn, ciut sily trzeba zeby nacisnac pedal, ale caly czas tak samo. Od kupna caly czas tak samo chodzi, i problem jest wlasnie z wbijaniem na wysprzegleniu. Ogolnie chodzi plynnie z malym oporem.
    Ostatnio edytowane przez Impuls ; 11-11-2010 o 19:46

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

być może, może kończyć się sprzęgło. Podobnie miałem w rodzinnej alfie skończyło się na wymianie sprzęgła. sprzęgło powinno chodzić bardzo delikatnie bynajmniej teraz tak jest. Tym bardziej że piszesz że biegi chodzą ciężko przy wysprzęgleniu a to świadczy o tym iż sprzęgło się kończy.
    Ale to jest diagnoza tak na 89% bo różne cuda się dzieją i nie raz mnie alfa zaskoczyła. Jak kobieta działa irracjonalnie
    BTW w ASG się bawisz?

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Mieszka w
    Piła, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD

Domyślnie

Dziwi mnie tylko jedno, ze to tak nagle... zadnych zgrzytow, dymu pod maska, odglosu kruszacych sie lopatek... tylko jeden krotki postoj. Az nie do pomyslenia...kur...wa kolejny tysiac jak nie lepiej w tylek ;/ Orientacyjnie, ile mozna sie spodziewac za robocizne, jesli chodzi o wymiane kompletnego sprzegla (tarcza, docisk, lozysko) bo za czesci juz wiem ile dac musze.... valeo, ok700zl ;/

Tak bawie sie w ASG

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Auto

Domyślnie

teraz jeszcze gwóźdź ci wbiję do trumny - oby dwumas tobie nie wyszedł też do wymiany koszt jakieś 1200. za robociznę jakieś 300 -400 stówki i nie myślę tu o np. PIL-CARze bo tam pewnie troszkę więcej.
    Taka mała dygresja - Nikt nie mówił ci że diesel nie jest tani?

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Impuls Zobacz post
    valeo, ok700zl ;/
    tanifiat ma na allegro za 570 zł, ale robota dociągnie w okolice 1000 niestety. Dokup jeszcze zimering do skrzyni i na wał jak już skrzynia będzie zrzucona. A tak po pierwsze, sprawdzić trzeba hydraulikę bo problem może być dość błahy.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Piła, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD

Domyślnie

KURWA !! mac... to mnie pocieszyles... mowili mi ze czesci do siesli s drozsze, ale jednoczesnie duuuuzo trwalsze, a druga sprawa co do klekota to jakies moje uparcie bylo, po 3 miesiecznym czytaniu roznych opinii na roznych forach, i jednak ostatecznie jakos ten traktor wziol gore... trudno trzeba bedzie to trzeba bedzie robic... najwyzej bede nastepne 10 lat nim jezdzil

BTW: Masz cos wspolnego z asg ?

---------- Post dodany o godzinie 21:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:22 ----------

1000 za wymiane sprzegla + czesci + wymiana rozrzadu + powiedzmy kolejne 200 to co piszesz = 1500, to dalbym rade jeszcze przezyc. Sprawdzic hydraulike? Jutro spruboje odpowietrzyc, przy moim doswiadczeniu, narazie tyle w stanie zrobic jestem, z tego co staram sie czytac, uczyc itp... zobaczymy jak bedzie dalej

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ale spokojnie nie nakręcajmy spirali strachu, najpierw dokładna diagnoza u mechaniora a później nerwy.
    BTW- nie z ASG jeszcze nic za bardzo wspólnego nie mam może kiedyś na starość się tym zajmę

Jest

Mieszka w
    Piła, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD

Domyślnie

Ano bedzie trzeba posprawdzac to fakt, ale dobrze wiedziec, w najgorszym przypadku, na co sie szykowac, teraz juz przynajmniej wiem
    Wielkie dzieki.

Ja z tym juz chyba z 4 lata sie bawie czy jakos tak ;p

Użytkownik Znawca Avatar tomasz switala
    Mieszka w
    piła
    Auto
    alfa 156 2,4jtd

Domyślnie pomoc

Cytat Napisał Impuls Zobacz post
    Panowie koledzy z pily, mam problem a alfka i chcialbym malej pomocy, zdiagnozowac problem, daloby rade pomoc cos ;p ?

Mianowicie, pojechalem na lotnisko, wysiadkem z auta, i stoje obok palac fajke czekajac na szwagra, silnika nie gasilem. Szwagier przyjechal wsiadam do auta a tu dupa, nie moge wbic ani jedynki ani zadnego biegu... z lotniska do domu jakos dojechalem, na wyloczonym samochodzie wbilem jedynke, odpalilem auto i jade, 2, 3 i 4 bieg udalo sie jakos wbic, z malym oporem ale sie udalo, gorzej z redukcja, z 4 na 3 jako tako poszlo, na 2 nieco gorzej, a na jedynke ni huhu, chyba ze z wielkim oporem. Dodam ze wczesniej jakis zgrzytow czy czego kolwiek, jakis powaznych objawow nie bylo. Wyglada to tak jakby sprzeglo lapalo tylko do polowy. I teraz pytanie czy siadlo cale sprzeglo, czy moze linka sie gdzies wyciagnela ? Bo teraz to kompletnie nie wiem co robic, co dalej. Moze mialby ktos jakos czas podskoczyc zobaczyc, pomoc czy doradzic cos ?

Z gory dzieki Pozdro Impuls !
    podejdz do mnie jutro do garazu kolo orlika albo przyjdz w niedziele po kubicy do mnie podjedziemy na lotnisko cos wymyslimy wspolnie

BartoschCRF
    Gość

Domyślnie

Witam
    Kiedy robimy jakieś spotkanie??? Troche nas w PP jest więc można by się spotkać na bajer....

Pozdrawiam