Koledzy podajcie mi parametry jakie powinien miec akumulator do mojej AR bo na moim nie moge znalezc...dzieki i pozdrawiam.
Koledzy podajcie mi parametry jakie powinien miec akumulator do mojej AR bo na moim nie moge znalezc...dzieki i pozdrawiam.
Kolego nie ma szans. Mi na to pytanie nikt nie odpowiedział. Widać większość jeździ bez aku i zasila swoje alfy z komórki
. Pozdrawiam
e P.S. Do mojej odpowiedni jest 53/540 więc do Twojej będzie podobny
Ostatnio edytowane przez tofik ; 11-11-2010 o 11:47
W każdym sensownym sklepie z akumulatorami mają katalogi producentów (np. Centry) w którym można bez problemu znaleźć prawidłowe parametry aku dla każdego samochodu. Dla 1.9 JTD to było bodajże 680A 74Ah (piszę z pamięci)
Posiadacze benzyn nie wprowadzajcie kolegi w błąd. Do tego diesla - aku. jak pisze kol. psylo.
Więcej masz tu: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...najlepszy.html
Aku. do diesla o tej pojemności co benzyna MUSI mieć dużo większy prąd rozruchowy (inne stopnie sprężania).
Już wiele setek postów było o akumulatorach tutaj na forum pisane! Wystarczy poszukacJeszcze chyba nawet w instrukcji pisze jaki ma byc.
@kaz156: tylko, że z tego co jest napisane pod kolegi avatarem to on ma benzynę nie diesla![]()