Moze jednak ktoś ma jakiś pomysł? Przynajmniej do jakiego typu fachowca sie udać. Byłem juz z tym problemem w milionie różnych miejsc i nic z tego...
Moze jednak ktoś ma jakiś pomysł? Przynajmniej do jakiego typu fachowca sie udać. Byłem juz z tym problemem w milionie różnych miejsc i nic z tego...
Wygląda jak sprawa typowo elektryczna. Tzn nie wiem co jest grane ale sądzę że gdzieś nie ma styku/przejścia sygnału. Co lepsze dzieje się to okresowo, czyli raz styka raz nie. Powiem szczerze, sprawa nie wygląda na prostą bo miejsc może być tysiące, jak równiez uszkodzeniu mógł ulec jakiś układ, płytka drukowana, obwód.
Najważniejsze to posprawdzać skuteczność działania przycisków. Należałoby udać się do elektryka który będzie chętny na taką robotę. Musi posprawdzać czy przyciski działają prawidłowo. Jak ustali że są ok i nic nie przerywa (niekoniecznie na stykach) to powinien iść dalej tropem kabelków i dotrzeć do kolejnego urządzenia które jest sterowane klawiszami. I tak po drodze należałoby sprawdzić każdą część łącznie z przewodami i dopiero wnioskować.
Nie jest to sprawa prosta bo pewnie trzeba dużo rozebrać. Jednak tylko takim sposobem dowiesz się co nie działa/styka.
Dobry byłby również w tym przypadku schemat instalacji elektrycznej AR którego równiez poszukuję i niestety nadal nie znalazłem.
Dzięki... Mam nadzieję, że znajde kogoś chętnego do takiej roboty.
Witam. Czy autorowi postu znana jest już przyczyna tej usterki? U mnie dzieje się to samo część czyszczona, bezpieczniki, niby wszystko ok a nie działaMa ktoś może jakiś pomysł? Z góry dziekuję