Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: 156 przekładka z anglika

aro51
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał akuki
    Przerobiłem sobie i nie narzekam, ale muszę przyznać ze miałem parę kryzysików, ale pomalutku dałem rade!!!!
    Mógłbyś napisać co jest potrzebne z takich ważnych elementów mechanicznych typu maglownica i jak jest z wiązką elektryczną ? Aha no i z czym miałeś te klopoty ;>

Korczu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bosniak_sg
    Byc może w różnych województwach wprowadzono różne przepisy, w Nowym Sączu, nie przejdzie przeglądu technicznego samochód sprowadzony z wysp z przeróbka nie w ASO i którego fabrycznie nie przystosowano do takowej przeróbki, chodzi tu m.in. o wymiane grodzi.
    rozne przepisy ??? no co ty mowisz...przepisy sa jedne i jedne obowiazuja na caly kraj.

Użytkownik Rowerzysta Avatar bosniak_sg
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Cytat Napisał Korczu
    rozne przepisy ??? no co ty mowisz...przepisy sa jedne i jedne obowiazuja na caly kraj.
    tak?, to cos nowego w naszym kraju, z tego co sie orientuje to duzo ma do powiedzenia w sprawach badań technicznych czy rejestracji, Starosta Powiatowy, a że w naszym kraju jest ich nie mało, w związku z powyzszym nie mało jest różnych przepisów, a szczególnjie dotyczących badań czy rejestracji.

Korczu
    Gość

Domyślnie

hmm...no powiem ci ze mocno mnie zaskoczyłes tym faktem i nie chce mi sie w to wierzyc :roll:

webmaster007
    Gość

Domyślnie

żeby przełożyć anglika to musi byc zakład który wystawi ci papierek o zmianie konstrukcji musza miec uprawnienia a potem i tak jeszcze stacja diagnostyczna i tu pada decyzja czy auto przejdzie czy trzeba cos poprawiać jeszcze.

tyczy sie to tez np. vana na osobowy czy dodaniu foteli w tyle

aro51
    Gość

Domyślnie

Powiem tylko tyle, nie wiem skad wy zasysacie te informacje, ale wydaje mi sie ze z palca. Przyklad: moj wójek sprowadza samochody z UK przerabia je sam w garazu (zna sie na mechanice) i sprzedaje. Jego dzialalnosc nie jest w zaden sposob zarejestrowana, a tym bardziej nie ma na to zadnych paierow. Auta bez wiekszego problemu przechodza przeglad techniczny by potem rowniez bez wiekszych problemow je rejestruje. Takie są realia na dzien dzisiejszy.

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał aro51
    moj wójek sprowadza samochody z UK przerabia je sam w garazu (zna sie na mechanice) i sprzedaje. Jego dzialalnosc nie jest w zaden sposob zarejestrowana, a tym bardziej nie ma na to zadnych paierow.
    zabrzmialo z lekka przerazajaco.....

webmaster007
    Gość

Domyślnie

a tak poważnie to idzie wszystko załatwić prawdopodobnie twój wujek zna pana z stacji diagnostycznej i po kłopocie
    pewnie ze tez tak można nie mowie ze nie i może on robic lepiej niz jacyś z papierkiem ale napewno jest to potrzebne co na pisałem, przerabiałem temat w firmie wstawiając w busie 3 dodatkowe fotele zrobiliśmy to sami, bo co za filozofia wyciąć miejsce na szybe zamontować scianę i uspawac jakoś ramę na fotele i kupic ze szrotu fotele z pasami i zagłówkami ale tu powiedziano na ze musi to robic zakład który ma upranienia do zmian konstrukcyjnych pojazdu wtedy m.in pytałem się jak z anglikami bo przeciez mozna taniej kupic zrobic i jest fajna bella ale coż widac ze jest polska w polsce