Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Kluczyk z pilotem

Użytkownik Rowerzysta Avatar Vinc
    Mieszka w
    Złotoryja, Poland
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4

Domyślnie Kluczyk z pilotem

Pytanie mam, czy ma ktoś może na zbyciu kluczyk, ten z wbudowanym pilotem centralnego zamka? Działający oczywiście Potrzebuję go do przełożenia grotu i transpondera. Oczywiście chodzi o kluczyk z modeli 155/145/146 (czerwony z gumowymi przyciskami u góry).
    155 TS 1.8 16v - była
    159 JTDm 1.9 16v - była
    GT V6 3.2 - była
    MiTo 1.4 - jest
    Stelvio 2.0 Q4 - jest

Corrado
    Gość

Domyślnie

Ja mialem dorobke z pilotem do centralnego ale zgubilem Sam musze wyrobic i tez mam problem

Mieszka w
    Złotoryja, Poland
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4

Domyślnie

Otóż właśnie to Poprzedni właściciel auta też zgubił ten klucz i nie mam teraz pilota do centralnego. Na allegro jest jedna sztuka z kodem, który też jest potrzebny, ale facet rząda 90 zł i pomyślałem, że może ktoś tu będzie miał nieco hmm taniej
    155 TS 1.8 16v - była
    159 JTDm 1.9 16v - była
    GT V6 3.2 - była
    MiTo 1.4 - jest
    Stelvio 2.0 Q4 - jest

Corrado
    Gość

Domyślnie

To chyba raczej nie tutaj Ja tez z checia wyrobil bym nowy kluczyk + pilot . Mysle ze cena nawet w zakladach ktore czyms takim sie zajmuja bedzie podobna .. Look, tu masz podobny temat :

http://www.forum.alfaholicy.org/145_...tml#post426305

Mieszka w
    Złotoryja, Poland
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4

Domyślnie

No właśnie gadałem z tym gościem, co sprzedaje ten oryginał za 90 zł. Mówi, że grot jest niewymienny. To w takim razie kto ma od niego ten klucz kupić Namierzyłem firmę na Allegro, która sprzedaje całe systemy i wszelkie rodzaje kluczyków. Mają otwierany klucz z wbudowanym pilotem i centralką za 75 zł. Mam po starym, uszkodzonym kluczyku transponder, to napiszę do niech żeby mi grot dobrali i napisali, czy wejdzie tam ta pestka od immo, i kupie u nich. Zbyt enigmatyczny jest ten temat i za duże koszta, jeśli mowa o oryginałach
    155 TS 1.8 16v - była
    159 JTDm 1.9 16v - była
    GT V6 3.2 - była
    MiTo 1.4 - jest
    Stelvio 2.0 Q4 - jest

Corrado
    Gość

Domyślnie

Niee.. o oryginal nawet nie siegam nie ta kieszen Mam pewnie taki sam problem jak Ty lecz za bardzo nie znam sie na tym . Z tego co zrozumialem dorobia poprostu klucz na podstawie tego mojego tak? (potrzebuje dwoch) plus dorobia jeszcze pilot od centralnego ?

Mieszka w
    Złotoryja, Poland
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4

Domyślnie

Dorobienie samego klucza, to nie jest wielki problem, ważny jest jeszcze transponder w kluczu, który, jeśłi go nie masz, to musi zostać odpowiednio zaprogramowany. W komplecie z kluczykami jest też karta kodowa, z dwoma kodami: mechanicznym i elektronicznym. Jeden określa sposób wycięcia klucza, a drugi używany jest do programowania immo. Trzeci kod dołączany jest, do samych już kluczyków (podłużne naklejki z numerami). Ten kod służy do wprogramowywania oryginalnego pilota do pamięci centralki w aucie. Firemka o której mówie, daje całą centralke z nowym, nienaciętym jeszcze kluczem. Po prostu, dostajesz nowy układ do centralnego zamka, który sobie sam podłączasz i omijasz ten fabryczny. Do Ciebie tylko należy docięcie grotu klucza i ewentualne zaprogramowanie go w jakimś punkcie, który się tym zajmuje.
    155 TS 1.8 16v - była
    159 JTDm 1.9 16v - była
    GT V6 3.2 - była
    MiTo 1.4 - jest
    Stelvio 2.0 Q4 - jest

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

hmmm , to ja się spytam tak

Moja hmm ma jakieś zamienniki ( czarny zwykły kluczyk ) żadnego alarmu itd.
    Jak bym chciał mieć ten czerwony kluczyk ze sterowanie centralnego to co bym musiał zrobić ?

Corrado
    Gość

Domyślnie

Chodzi Ci o oryginalny kluczyk tak? Ja tez mialem dwa zamienniki i jeden zgubilem. Na nieszczescie ten z pilotem do centralnego. A co do tych kodow to nawet nie wiem czy je mam... dostalem samochod od ojca i pewnie jesli sa jakies kody tu u niego we Wloszech... :/

Mieszka w
    Złotoryja, Poland
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    hmmm , to ja się spytam tak

Moja hmm ma jakieś zamienniki ( czarny zwykły kluczyk ) żadnego alarmu itd.
    Jak bym chciał mieć ten czerwony kluczyk ze sterowanie centralnego to co bym musiał zrobić ?
    Jest kilka sposobów, pierwszy to udać się do autoryzowanego serwisu i tam na bank dorobią. Jeśli masz kartę kodową i kod centralki, to pewnie operacja będzie tańsza, niż gdyby mieli to sprowadzać na podstawie Twojego numeru VIN. Drugi sposób, to dokupienie takiego klucza od innego auta i skomplikowana zabawa z wymianą grotu. Grot jest tam wtopiony i jest z tym troche zabawy. Do tego pozostaje zaprogramowanie transpondera pod Twoje immo. Dodatkowym problemem jest to, by kupiony kluczyk miał kod do centralki centralnego zamka/alarmu, tak by ten kod dorzucić, do pamięci i by pilot był rozpoznawalny przez Twoje auto. Niestety wszystkie te operacje mogą być psu na budę, bo z tego co słyszałem zdarzają się przypadki, że klucza spasować się po prostu nie da.
    Dlatego olałem całą sprawę i za 75 zł mam na Allegro nową centralkę z kluczem owieranym, jak scyzoryk, z wbudowanym pilotem i wymiennym grotem. Jadę dociąć grot do mojego autka, dorzucam transponder, który mi jeden został wolny po starym zniszczonym kluczu i mam lux za około stówke.
    155 TS 1.8 16v - była
    159 JTDm 1.9 16v - była
    GT V6 3.2 - była
    MiTo 1.4 - jest
    Stelvio 2.0 Q4 - jest