Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: OPONY ZIMOWE do Alfa Romeo 145

lukaswisniewski
    Gość

Domyślnie

mysle ze na felgi 14"oponki 185/60 to najlepszy kompromis miedzy wygladem a funkcjonalnoscia (oczywiscie zima)
    a stalowe 14 zawsze mozna taniej wyrwac od jakiegos fiacika co by tylko byl rozstaw 4X98 ale taki to chyba kazdy wloch ma--chyba ze sie myle

pozdrawaim

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał as
    Czy mogę założyć do swojej NIUNI felgi stalowe o wartości ET48 na przód i ET32 tył? Nominał to chyba ET35. Eksperymentował ktoś już może? Z góry dzięki za odpowiedź - POZDRAWIAM
    nie jest to dobry pomysł, ponieważ tył miedzy przodem będą miały różny rozstaw szerokości osi, przez co jedna oś nie będzie trafiać w ślad drugiej osi, a auto będzie miało tendencje do rzucania sie na lewo i prawo

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    czyli do 14 felg 185/60 bedize w sam raz najlepsze?
    Na zimę i śnieg jak najwęższe i z dobrym bieżnikiem, na stalowe felgi czytaj niżej:

A jak masz w instrukcji pojazdu ? 175 /65 /R14 ? To załóz takie. Na okres zimowy potrzeba chyba opon które zapewnią bezpieczeństwo???
    Jak musisz mieć szerokie kapcie to montuj co chcesz i się ślizgaj :?
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

A ja mam u siebie Navigatory 2 z Dębicy i muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczony...opony całoroczne, nie zawiodły mnie w każdych warunkach i nie myślę o wymienianiu!

175 /70 /R14 o 9mm wyższe niż w instrukcji ale jazda jest bardziej "miękka" a w moim przypadku jest to samochód rodzinny no i nie zaczepia tak spodem o wszelkie badziewia
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

nie wiem jak inni urzytkownicy, ale ja miałem niemila przygode kiedys z bierznikowanymi oponami i nie polecam nikomu

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Witam!
    Jak myślicie czy moge sobie zafundować do swojej NIUNI felgi z oponami o rozmiarze:
    felga - 5Jx14H2; 4x98x58; ET31,5;
    opona- 165/65 14
    Dodam, że moje obawy budzi jedynie szerokość felgi - szkoda, że 5 a nie 6"
    POZDRAWIAM
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Warszawiak
    Gość

Domyślnie

Mam opony 185/65/R15
    Da się je upchnąć do 146?
    Bo jak przypasowywałem to się spokojnie mieściły.
    co sądzicie ?

Paweł156
    Gość

Domyślnie

ani jedne ani drugie, nie kupiłbym opon nie markowych, czy bieznikowanych, szkoda samochodu a moze i zycia.
    Nową debice kupisz w dobrej cenie, pojezdzisz na niej kilka sezonów bez obaw czy sie nie rozwali albo czy Ci sie auto nie bedzie slizgac.
    http://www.opony.com/opony/587_dębica_frigo_2.html
    polecam ta strone, kupiłem tam juz kilka kompletów opon do róznych aut i wszystko było ok a ceny mają chyba najlepsze, taniej nie znalazłem.
    Tak jak Lopezius napisał, kupujcie mozliwie wąskie opony!

Piotr
    Gość

Domyślnie

Ja w Alfie miałem opony o rozmiarze 185/60r14 na stalowych felgach i takie opony bym polecał, ewentualnie poszukac czegoś o szerokości 175. Moim zdaniem zakładanie opon 195/50r15 na zime mija się z celem, opona będzie za szeroka. Poza tym co sezon musiałbyś wymieniac opony, a jak kupisz stalówki to wystarczy przełozyc koła.

Pozdrawiam

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia