to może tak, jeśli się ktoś dowie jak nasmarować PU tak żeby chociaż rok nie skrzypiało to stawiam flaszkę. U mnie po rozebraniu i przesmarowaniu fajnie jest przez jakieś dwa tygodnie, potem się zaczyna symfonia...
to może tak, jeśli się ktoś dowie jak nasmarować PU tak żeby chociaż rok nie skrzypiało to stawiam flaszkę. U mnie po rozebraniu i przesmarowaniu fajnie jest przez jakieś dwa tygodnie, potem się zaczyna symfonia...
Słyszałem o pewnej skuteczności smaru miedziowego lub aluminiowego,ale jest mało prawdopodobne aby podziałało na rok jak kolego wyżej pisze?! (flaszki nie dostane?)
Trochę nie w temacie... przepraszam,ale nie wytrzymuje......za dwie dychy dobrej gorzałki nie kupisz?!
Bocian od kiedy jestem na tym forum zawsze,ale to zawsze, cenię Twoje riposty,ponieważ są przygwożdżające...!!!Równy gość z Ciebie!!!
A teraz w temacie! Nie ma rady,albo nie piszczy,i jest nietrwałe,albo piszczy i jest dobre...
A jak by PU posmarować smarem do łańcuchów motocyklowych o-ringowych, przy gumowych tulejkach to działa, nie wiem jak było by z PU.
...albo jest bardzo dobre i nie piszczy, jak dobrze nasmarowane się miejsca styku poliuretanu z metalem (wahaczem) to nic nie piszczy i nic nie skrzypi, stosuję smar miedziowy a na tulejach poliuretanowych zamontowanych w wahaczach górnych mam przejechane ponad 40kkm i smarowałem je tylko podczas montażu
tak, tylko że w górnych wahaczach tuleja pracuje trochę inaczej, do tego ma metalową podkładkę. W 166 na dole PU dotyka bezpośrednio do blaszanych elementów. Ja próbowałem wszystkich smarów razem z motocyklowymi, efekty mizerne
Oj... na rynku jest tego trochę więcej zamienników podanych indeksów....
Febi 02354
NK 5103303
Meyle 016 101 6313
Tructec Automotive 02.32.004
SWAG 10 78 0006
TOPRAN 400 075
SASIC 9001788
RTS 93-00827
OPTIMAL F8-5297
DELPHI TD213W
Monroe L2309 (chociaż nie widziałem na polskim rynku tulei Monroe)
Ogólnie to prościej te tuleje znaleźć po nr OE Mercedesa.....
Być może ktoś to jeszcze produkuje ale w domu nie mam programu TECDOC. Jak nie zapomnę, to sprawdzę w pracy.
Nie wiem czy o te tuleje chodzi z mercedesa, 124 bo też muszę wymienić
Ostatnio edytowane przez peteja_43 ; 21-11-2010 o 13:11 Powód: no widza ze niema stronki sory
Alfa i jej ochroniarz