trochę daleko mieszkasz bo byśmy podmienili i byś wiedział czy to jest to.
u mnie było tak że jak za dużo gazu dałem to zamulał się tak jak by paliwo odcięli
a do tego obroty szalały jak chciały i błędy 1511-1513
raz się świeciła marchewa i nie dało się jechać, a raz gasła i "jakoś tam" jechałem
mam 1.6 a wziąłem z tej aukcji
http://allegro.pl/silniczek-krokowy-...280233169.html
do 1.8
z Czestochowy mam mojego labradora to kawałek fakt , zobaczymy moze da rade u nas cos wykąbinowac bo tak jezdzic sie nie da
u nas jest tylu giełdziarzy ( handluja czesciami )tylko nikt nie ma klamotów do alfy
Tylko, ze nasz kolega nie ma błędów dot.czujnika położenia przepustnicy, więc póki co to strzelamy w ciemno.
Dlatego lepiej podmienić od kogoś niż kupować - być może niepotrzebnie.
A jak tam wtryskiwacze - osłuchałeś je stetoskopem, jak pracują?
tak pisałem , to był fiat ecu skan czy cos ale juz na alfa diagu takich komunikatów nie było . a po polsku co znaczy nie przeciekaja myślałem ze mam jakieś pojęcie ale tylko myslałem kiedys miałem malucha (77)i rozbierałem go na kawałki i choził jak złoto a teraz jistem tępy jak łeb karpia![]()
odkręć pokrywę, tę srebrną
zobaczysz listwę wtryskową z 4 wtyczkami
za listwą są dwie śruby typu imbus, odkręć je
wyciągnij (delikatnie!) całą listwę
uważaj na uszczelki wtryskiwaczy
mając ją na wierzchu niech ktoś kilka razy włączy i wyłączy zapłon (krótko)
i obserwuj czy z któregoś nie kapie (obserwuj kilka minut)
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 20-11-2010 o 22:30
pamiętaj żeby robić z głową i się nie spieszyć
zapłon tylko na chwilkę żeby pompa dobiła ciśnienie na listwie
jeżeli byś dłużej przytrzymał zapłon to komputer załączy wtryski (swoją drogą też możesz sprawdzić chociaż na oko czy mgiełka na każdym jest równa i uważaj bo załącza je na dłuższą chwilkę)
lepiej rób to na zimnym silniku żebyś sobie swojego skarba przypadkiem nie spalił
jak już sprawdzisz to z powrotem listwę wkładaj powoli i równo
P.S. jeżeli przeciekają to wymiana, podobno się regeneruje ale używkę kupisz za ok 40 zł szt i nie trzeba od razu kompletu wymieniać