Witam od niedawna jestem właścicielem 145 1.4 boxer. I mam pare pytań odnośnie autka.
1. Dotyczy spalania na 21l zrobiłem 180 km ale dodam odrazu że gdy kupiłem auta w zbiorniku było sucho. Na forum znalazłem że przewody i świece wiec wymieniłem od mojego dawcy 33 nowe przewody i świece.Lecz chyba to nie pomogło. znalałem że to sonda i moje pytanie polega na tym gdzie jest wtyczka od sondy ?? Przy silniku??
2. Wolne nagrzewanie sie samochodu. Mianowicie łapie 80st ale po ok 10 km. A dokładniej gdy wstaje rano odpalam autko na 3-4 min a następnie siadam gdy dojeżdzam do pracy silnik ma już 70-80st. Czy to normlane czy walnięty termostat?? czy może ma na to wpływa woda która jest w chłodnicy??
3. Dotyczy wsażnika pozomu paliwa. Gdy zatankowałem za 100 zł wskazówka siedziała na samym dole i paliła sie rezerwa. Wyciągnołem ze zbiornika pompe wraz z czujnikiem poskałdałem. I nic na forum wyczytałem że należy zeresetować kompa czyli odpiąc kleme minusową na ok 15 min. Zrobiłem tak i niestety to nie pomoglo. A teraz pytanie mam jeżeli rozebrałem tube z czyjnikiem i w środku jest tłuwak który sówa sie po plastikowym pręcie obwiniętym cienitkim drutem. Pręt ten jest najpierw bardzo gęsto owinięty a idąć coraz wyżej odległośc między drucikami zwiększa sie. Pytanie czy tymi gęstszymi zwojami do dołu czy do góry??