mam ją Jest oddzielny kabel jeśli nie był połączony, to centralka caly czas probowala zamknac auto, czy odpalone czy nie, podlaczylem pod przewów idacy do lampki wew
mam ją Jest oddzielny kabel jeśli nie był połączony, to centralka caly czas probowala zamknac auto, czy odpalone czy nie, podlaczylem pod przewów idacy do lampki wew
kupujesz scyzoryk, wyciągasz kostkę immo ze starego klucza i wklejasz do pilota w specjalne miejsce do tego przeznaczone
toma być dokładnie siłownik pneumatyczny taki jak z tej aukcji co do działania nie gwarantuje ja miałem oryginalnie wsadzony i nie mam pojęcia jaki uciąg ma
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Ja też podłączyłem pod ten przewód i również mi nie działa ta funkcja. Wydaje mi się że powodem jest to, że owy przewód nie powinnien być podłączony pod lampkę tylko pod krańcówkę dzwiową. Po otwarciu centralnego zamka pilotem lampka zaświeca się i podaje sygnał do sterownika (taki sam jakby drzwi zostały otwarte - a przeciez on się uzbraja tylko wtedy gdy przypadkiem wciśniemy przycisk i NIE OTWORZYMY DRZWI.)
Ostatnio edytowane przez soniak89 ; 27-11-2010 o 16:24
ale wydaje mi sie, chociaż to tylko moja teoria że, do owej lampki idą dwa kablke dajace "sygnał", jeden jak piszesz podczas otwierania centralnego, ale i drugi który zaswieca lampke podczas otwarcia drzwi i tak mi sie wydaje, że podłaczyć trzeba pod ten kabel co zaswieca lampke przy optwartych drzwiach. Tak wymyśliłem ale muszę pozaglądać do kabli
Okej są 3 przewody: jeden plusowy, masowy( w razie jakbyś chciał zaświecić lampkę bez otwierania drzwi - bo tak też się da ) i masowy od sterowania centralnym zamkiem. Otwarcie zamka centralnym nie oznacza ( czyli zapalenie się lampki )fizyczne otwarcie drzwi.
Ostatnio edytowane przez soniak89 ; 27-11-2010 o 20:57
może i masz racje ale musi gdzieś być kabel który daje sygnał do lampki że są otwarte drzwi. Może trzeba szukać przy jakimś przekaźniku już niewiem gdzie . Troche lipa bez tego, już dwa razy przez przypadek drzwi otworzyłem heh Może trzeba patrzeć gdzie idą te masy od lampki, może do jakiegoś przekaźnika i tam trzeba szukać. Hmm bo są chyba cztery opcje w kiedy sie zaswieca :
-otwarcie drzwi
-gaszenie auta też sie zaswieca
-otwarcie centralnym
-jeśli sam ją uruchomisz
Może te trzy pierwsze są podpiete do jakiejs kostki/przekaźnika z którego idzie jeden kabel do lampki, czwarta opcja jest raczej na stałe, jedynie przez bezpiecznik pewnie
Albo tych czujników szukać, ale trzeba było by znaleźć wsopólny dla 4 drzwi
Ostatnio edytowane przez LUKI83 ; 27-11-2010 o 21:52
To działa tak:
czujnik w drzwiach 5 szt. po otwarciu drzwi mostkuje styki i podaje napięcie z kabla który idzie od centralki m40 do masy, centralka m40 w tym momencie podaje napięcie na kabel zasilany do lampki (funkcja oświecenia przy rozbrojeniu lub po otwarciu drzwi) dol lampki idą 3 kable masa dla funkcji normalnego świecenia 2 przewód to +12V dla normalnego świecenia 3 to sterowanie swiecenie dla otwartych drzwi, i jest to przewód masowy
ja to u siebie podpiołem pod czujniki drzwi,miałem do wyboru w alarmie sterowanie masa lub napięciem, wybrałem masa i podpiołem to na powrót z czujnika, drzwi sie otwierają pojawia sie sygnał.
sory jesli niezrozumiale pisze ale wczoraj poszłem na całośc:/
Pozdrawiam
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
zabijcie mnie ale kabla do czujników drzwi nie ma w zadnej opcji i jak sie dostac do tej wiazki z drzwi ;( męcze sie juz 4h a nie wspomne o doprowadzeniu zasilania z akusia do kabiny nie mam juz weny poprosze o dobra rade
cichy
Krańcówkę znalazłem, zostaje teraz pomysł jak dostać się do wiązki z drzwi i z komory silnika do kabiny macie jakąś dobrą opcje?
pozdrawiam