Witam serdecznie! Moje pytanie dotyczy Fiata punto II z silnikiem JTD 8v, ale na stronach punto czy też fiata ciężko o fachową poradę. Otóż chodzi o to, że czasami diesel nie zapala lub zapala i zaraz gaśnie. Jeżeli zapali i pochodzi 10 sekund to znaczy, że jest ok i można ruszać w trasę. Nigdy nie gaśnie podczas jazdy, tylko przy odpalaniu. Przeprowadziłem diagnozę fiatecuscanem:
- ciśnienie paliwa ok. 300bar przy odpalaniu, czyli ok,
- temperatura silnika się zgadza,
- obroty też są ok
Zauważyłem tylko jedno: jak samochód zaczyna gasnąć to spada boost pressure z około 900-1000 do 500.. 400 i auto gaśnie. W tym samym czasie ciśnienie paliwa wzrasta do nawet 400.. chyba komputer chce go utrzymać przy życiu, ale i tak gaśnie. W tej chwili błędów brak, przy pierwszym wystąpieniu tego problemu wywaliło błąd boost pressure, zapaliła się kontrolka silnika. Skasowałem go i już więcej nie występuje. Pompka paliwa w baku działa. Odkręciłem dolot i przepustnica się nie zablokowała, działa płynnie. Co ciekawe po uruchomieniu samochodu bez udziału turbiny, po prostu odczepiłem wąż przy przepustnicy działało dobrze. Może ktoś z Was miał taki problem w alfie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.