Spawy na zdjęciach straszą i śmieszą jednocześnie.
Spawy na zdjęciach straszą i śmieszą jednocześnie.
a próbowałeś kiedyś spawać dwa różne materiały - różny skład chemiczny - o różnych grubościach spawem ciągłym i w dodatku gdy spawane obiekty są do siebie pod kątem prostym? Spytaj się fachowca jak się takie coś spawa to ci powie. Nie zapomnij dodać że jeszcze jest okrąg a nie proste jak drut spawanie na płasko tudzież wzdłuż prostej linii. Zobacz że gostek jest do tego stopnia otwarty że zamieścił na swojej stronie o mnie na allekiła.pl cykl produkcji tłumika.
ja kiedyś trochę spawałem sprzętem bestera 1801 i powiem szczerze - na to jakie są warunki spawania to jest to dobra robota
Hehe... ja jestem spawaczem i też nie uważam żeby było to porządnie zrobione, z kilku powodów...
-to nie są spawy ciągłe a spawarkę ma źle ustawioną, na co wskazuje wygląd spawów (nie są jednolite, nie równo rozprowadzone, prawdopodobnie nieszczelne, bo dokładał w kilku miejscach a w innych przepalił)
- materiały nie różnią się z wyglądu i pewnie są takie same, bo nierdzewnej rury nie musiałby zabezpieczać farbą...
-do spawania rur profesjonaliści używają obrotnic, dzięki czemu zapewniona jest odpowiednia prędkość i spaw może być jednocześnie ciągły, równy i odpowiednio położony...
-co do różnych grubości to w przypadku tego tłumika nie ma to znaczenia, bo grubość ścianki rury której użył może być od 1,5-2,0mm a blachy puszki nie więcej niż 1,5, bo grubsza nie musi być a i łatwiej taką zawijać na łączeniach tak więc grubości są bardzo zbliżone jeśli nie takie same
-jeżeli twierdzi, że "Proces produkcyjny każdego tłumika to najwyższej jakości ręczna robota przy użyciu materiałów jak i sprzętu z najwyższej półki - tutaj nie ma miejsca na kompromisy jeśli ma być porządnie i ma działać zgodnie z oczekiwaniami Klientów" to strach pomyśleć jak by to wyglądało gdyby nie była to "robota najwyższej jakości"
Ja spawam OZASem 180-nie jest rewelacyjny ale jak się go dobrze ustawi to mogę pospawać blachę 0,8 ciągłym, czego nie byłem w stanie zrobić dopóki nie skończyłem dobrego kursu spawacza.
a widziałeś kiedyś spawy na znamiennikach z polmostrowa? ponoć najlepsze na rynku
nie wiem ale osoby które oglądały jego wydechy live (czy to mój czy kogoś z otoczenia kto u niego zamawiał) nie wnosiły zastrzeżeń do spawów jak i trwałości a o to chyba chodzi
Tylko ile osób z przeciętnych śmiertelników robiło kurs spawacza lub dowiadywało się tyle na temat poprawnego wyglądu spawów...?
Zmierzam do tego że nie każdy się zna i wystarczy mu jak będzie szczelnie
Natomiast dla mnie to co ten ktoś napisał w aukcji na temat wykonania daleko odbiega od profesjonalizmu. Poza tym jakość spawów ma też bardzo duży wpływ na żywotność tłumika. Przeważnie jest tak, że pierwsze przepalenia pojawiają się właśnie przy spawach, bo blacha, bądź ścianka rury jest nadtopiona i przez to ciensza![]()
zgadza się. Może właśnie dlatego masz podwójna impregnację antykorozyjną farbą. Poza tym bądźmy szczerzy spawów i tak nie widać i spuszczanie się nad nimi nie ma większego sensu - mają być szczelne i tyle bez niepotrzebnego przegrzania blachy.
a jeśli nawet była by przegrzana to jeszcze przynajmniej w tym przypadku jest konstrukcja podwójnego płaszcza.
No i dźwięk do wyboru