Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Temat: Problemy z centralnym zamkiem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Kolego a spróbuj odlaczyc akumulator na chwile bo moze cos sie zawiesilo w centralce i dlatego tak sie dzieje.. U mnie dzisjaj po wyciagnieciu kilku bezpiecznikow byl podobny problem ze z pilota nie chcial zamykac a z kluczyka tak ale wpadlem na pomysl z odlaczeniem aku i wszystko wrocilo do normy czyli zamyka i otwiera drzwi..

mateo020
    Gość

Domyślnie

problem napewno tkwi chyba w kluczyku bo dotychczas było tak jak nacisnąłem na pilot dioda na nim zamrugała a teraz gdy naciskam na przycisk to dioda świeci światłem ciągłym przez około 10 sekund po czym gaśnie

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Zobacz czy guma którą naciskasz nie rozleciała się od wewnętrznej strony i troche roztopiła i posklejała Ci przycisk.
    U mnie ten sam problem i nie umię się uporać z cholerstwem, wyczyściłem igłą itp ale i tak słabo odbija przycisk i jest wciśnięty przez co świeci
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sebuchooo88
    Mieszka w
    Wąbrzeźno
    Auto
    AR 156 1.9 JTD

Question ;/

Witam, ja mam takie pytanie bo niedawno kupilem alfe 156 i kluczyk byl tasma posklejany i centralka z pilota nie chodzila.. postanowilem zakupic nowa baterie i sprobowac to naprawic ale jak tylko wlozylem nowa baeryjke i przytknalem do niejplytke to dioda non stop sie pali;/ mozna to jakos naprawic ? pzdr

mateo020
    Gość

Exclamation

Panowie widze æe chyba nie ma mocnych na ten problem z tym kluczykiem. Dla pewnoßci dodam ze kluczyk mam czysty i niczym nie jest posklejany.
    Mam pytanie mianowicie czy da rade w alfie 166 zalozyc zakupiony na allegro centralny zamek wraz z pilotem i centrlka i czy bez przeszkod mozna zalozyc niefabryczny alarm.

kamikaze1988
    Gość

Domyślnie

Wyciągcie tą gumkę z kluczyka i spróbujcie zapałką wcisnąć i posłuchać czy przycisk odbija, w środku przycisku jest taka blaszka podobne przyciski jak w myszce komputerowej, pewnie przycisk uszkodzony, elektryk napewno da temu rade

mateo020
    Gość

Exclamation

ja mam wszystko z kluczykiem ok. wszystko odbija i jest wporzadku. nawet gdy kiedys wcisnelem przycisk to dioida non stop mrugala i to bylo wporzadku pilot i centralny normalnie reagowal teraz gdy przycisne przycis dioda swieci sie swiatlem ciaglym okolo 10 sekund po czym gasnie zadnej reakcji centralnego i alarmu

kamikaze1988
    Gość

Domyślnie

Czyli brak łączności z centralką, sproboj faktycznie odpiąć akumulator na jakieś 5min może pomoże, a jak nie szukaj przyczyny z centralka, a masz 2 pilot?

Krzychu25wroc
    Gość

Domyślnie

Czy ktoś mi może powiedziec w którym miejscu jest i jaki kolor ma sterownik/centralka/moduł/przekaznik czy jak to sie nazywa centralnego zamka w 166? Potrzebuje dostac sie do czegos co odpowiada za zamykanie i otwieranie drzwi. Znajomy elektryk twierdzi ze to ten element odpowiada za to ,ze otwiera mi drzwi pilotem ,ale niechce ich zamknac.Jesli to zdemontuje i mu podrzuce to przelutuje i bedzie dzialac. A ,ze ja na elektryce kompletnie sie nie znam to nawet nie wiem gdzie tego szukac. Jakby ktos podpowiedzial kolor tego przekaznika i dokladna lokalizacje Z GORY DZIEKI Pozdro

Paranoiks
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Krzychu25wroc Zobacz post
    ze otwiera mi drzwi pilotem ,ale niechce ich zamknac
    U mnie podobnie, z małą różnicą:
    Zamknę z kluczyka - mogę otworzyć pilotem,
    zamknę pilotem - mogę otworzyć tylko z kluczyka.

Jak możesz i będziesz się widział z elektrykiem spytaj go, proszę czy to ten przekaźnik.

A jeśli nie, ma ktoś pomysł jak to pchnąć?