Pod maską w okolicach ABS powinna być puszka z napisem ESP lub VDC ale na 100% nie jestem pewny bo u mnie akurat ESP nie ma.
Pod maską w okolicach ABS powinna być puszka z napisem ESP lub VDC ale na 100% nie jestem pewny bo u mnie akurat ESP nie ma.
Jesli dobrze rozumiem. Jeżeli mam ASR to mam i VDC?
Zauwazyłem, że jak tylna oś traci kontrole to auto wraca na swój tor jazdy, ale nie wiem czy czasami przednie kola go nie wyciągają z poślizgu.
Jeśli jade bokiem to żadne chrobotanie nie ma miejsca, tak samo jak z choinką na desce rozdzielczej. Jedynie co to jak przednie koła tracą przyczepność to mi się świeci ikona ASR'a
A odwracając trochę pytanie - czy zarzucając auto z włączonym system i jego interwencją może się stać coś złego z autem? Oczywiście domyślam się, że jak się to robi sporadycznie to nie, ale jak częściej to co wtedy?
Przy obecnych śnieżycach system działa praktycznie cały czas. VDC raczej do częstych awarii nie należy
Koledzy, mam 147-ke 1.9 jtd distinctive. Czy ktoś się orientuję czy posiadam VDC? na desce mam tylko kontrolę od ASR - u
przejedź sie to zobaczysz![]()
Że się tak po chamsku podłączę pod temat ;P Czy podczas hamowania i działania ABS-u powinna się świecić kontrolka ABS-u?