Zna ktoś jakiś sprawdzony warsztat który regeneruje turbiny? niestety dzis turbo w mojej 166 wyzionelo ducha.
Zna ktoś jakiś sprawdzony warsztat który regeneruje turbiny? niestety dzis turbo w mojej 166 wyzionelo ducha.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
w Szczecinie to bym znalazl...ale w Radomiu???...hmmm...mam tam rodzine i moglbys sie z moim bratem skontaktowac...on zna wiele warsztatow....
Przy jakim przebiegu sie wyzieła?? Jak nie bedziesz miał w okolicy nikogo dobrego co zregeberuje i nie bedziesz pewny czy dobrze zrobi to kup nowa lub uzywana z jakas gwarancja zebys wrazie czegos wymienił albo oddału mnie narazie jest wszystko ok i ładnie gwizda jak wejdzie w obroty
miałes olej w wezu do kolektora??tzn. taki osad z oleju taka maź...
Przebieg mam cos kolo 170 tys ale to nie tego wina niedawno brat rozwalil miske olejową i jechal (nie wiedzial ze jest peknieta) twierdzi ze kontrolka od cisnienia sie nie zaswiecila, tak dojechal do garazu caly olej nie wyciekl podczas jazdy tylko w nocy w garazu. Jak tylko naprawilem miche od razu uslyszalem ze turbo cos glosniej chodzi a dzisiaj podczas jazdy przy przyspieszaniu nagle zaczelo mocno szumiec i był wielki spadek mocy.
Alfa 33 Permanent 4
Auto Trans Żyrardów ul. Mickiewicza 72 tel. 606581755
http://www.autotransilawa.pl/
Mnie zregenerowali w firmie www.turbojulita.pl i jestem jak na razie b. zadowolony... dopiero zrobiłem ok 4k więc ciężko coś powiedzieć, ale wygląda, że powinno być ok. W regionie nie znajdziesz nigdzie taniej a czy lepiej to się okaże. Pozdrawiam.
Powiedz mi ile kosztowała cię regeneracja? ja wczoraj wymontowałem sprężarkę z samochodu i jest nie zaciekawię łopatki pokrzywione, luz na wałku około 4 mm.
Alfa 33 Permanent 4
lejek poszukaj uzywanej ta turbina wystepuje chyba wiekszosci td europejskich.bo uszkodzone lopatki nie wroza taniej naprawy
Piotriix chyba masz rację najtaniej jak mi powiedzieli to 1200 zł i to jeszcze niewiadomo czy na tym się zakończy.
A więc poszukuje turbo do 166/156/lanci kappy 2.4 jtd bez zmiennej geometrii.
Alfa 33 Permanent 4
Cześć
tez jestem z radomia
i niema u nas nikogo kto to zrobi niechce martwić ale minimum 8 stów ale najprędzej 1200 pln ze względu na nowy wałek
regeneracje musi zrobić warsztat posiadający wyważarke do wałków i certyfikat na tą naprawe w turbinie są obroty nawet wyższe niż w turbinie silnika odrzutowego jak to zrobi pan zenek to można skończyć jak Anna Jantar .....w tamtym ile terz rozleciała się turbina i odcieła ogon ihihihihi pozdrawiam i jak by co to kontakt zemną przez Marjusza...z motomaxu wiem co gdzie i jak