Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: No to mam problem.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r

Domyślnie

i nigdy nie dolewaj denaturatu do benzyny! to jakas stara nalecialosc z prlu kiedy nie bylo odpowiednich produktow do pozbywania sie wody z benzyny... jak dolejesz to przewody paliwowe straca swoja gietkosc a potem pokruszeja...
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Cytat Napisał themim Zobacz post
    . jak dolejesz to przewody paliwowe straca swoja gietkosc a potem pokruszeja...
    nie przesadzajmy, jednorazowe użycie 100 g nie zaszkodzi,
    zresztą nie ma za wiele środków do usuwania wody z benzyny, wszystkie one są połączone z środkami czyszczącymi układ paliwowy i działają raczej długofalowo.
    Denaturat jest stosowany od zawsze i wszędzie do natychmiastowego osunięcia wody nie tyle z paliwa co z przewodów paliwowych i ew filtra paliwa, a dokładniej do rozmrożenia wody zatykającej przewody czy filtr.
    Po prostu doraźny środek w awaryjnej sytuacji....i chyba nie ma nic innego co działało by natychmiastowo, i miało właściwości rozmrażające, no chyba ze też oparte na alkoholu...

jednorazowe użycie raczej na pewno nie wywoła aż takiego efektu, nie przesadzaj, w końcu jak napijesz się coli lecą Ci zęby? No chyba nie , ale jak zamoczysz zęba w Coli to (podobno) po jakimś czasie się rozpuści.

Natomiast co do środków uszlachetniających do diesla to się zgodzę , wybór jest olbrzymi...

A co do filtra, jest czy go nie ma.. jeżeli przyczyna nieodpalenia były kryształki lodu w filtrze, przewodach paliwowych to tak czy inaczej trzeba je usunąć.
    Ale silnik bez filtra?Lub z filtrem nie dającym możliwości wyczyszczenia? Nie kłócę się ..ale ciężko mi w to uwierzyć.
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 02-12-2010 o 00:54

Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    jednorazowe użycie raczej na pewno nie wywoła aż takiego efektu, nie przesadzaj, w końcu jak napijesz się coli lecą Ci zęby? No chyba nie , ale jak zamoczysz zęba w Coli to (podobno) po jakimś czasie się rozpuści.
    jesli mam zdrowe idealne zeby to nic mi nie bedzie gorzej jak sa w stanie koncowego rozpadu... tak samo jest z przewodami wiesz w jakim stanie aktualnie sa?
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!

Patriko153
    Gość

Domyślnie

czyli tak dla jasności, aby wymienić ten rzekomy filtr paliwa musze wymienić całą pompke?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Patriko153 Zobacz post
    czyli tak dla jasności, aby wymienić ten rzekomy filtr paliwa musze wymienić całą pompke?
    Niech Ci mechanik zmierzy ciśnienie na przewodzie paliwowym przy listwie wtryskowej. Poza tym gdyby paliwo nie dochodziło to szarpało by autem bardzo. Ja bym najpierw go zdiagnozował komputerem a nie zmieniał części po kolei.

sk8er
    Gość

Domyślnie

Kolego zatankuj paliwo i po problemie bez zadnych wymian czkogolwiek. na moje brak paliwa

Patriko153
    Gość

Domyślnie

w weekend jadę podpiąć się pod komp. Także myśle że bedzie czarne na białym.