Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 266

Temat: Wahacze dolne Stenberg

Użytkownik Maniak resoraków Avatar KornelPL
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto
    AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.

Domyślnie

Czesc,
    Niestety wahacze beda montowane dopiero jutro - mechanikowi dluzej zeszla robota z audikiem ;]. 100 tys wytrzyma TRW ? taki oryginalny (fabrycznie montowany w aucie) moze i tak, ale kupiony p[otem jako czesc zamienna NIE MA SZANS chyba, ze w Holandii albo w Niemczech a nie u nas. A za 10 lat mam nadzieje ze moja alfa bedzie istniaja, bo dbam o nia jak moge i ogolnie to kasy na nic nie zaluje. Mam nadzieje ja utrzymac w ladnym , dobrym stanie tak dlugo jak to tylko mozliwe. A wzmocnienie steneberga ? nic prostszego. Nie wiem jak sworzen ale np tuleje moga byc wykonane z nieco lepszej gumy - przy wiekszej ilosciowo produkcji tylko minimalnie podnosi to koszty.
    Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento

Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
    Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
    Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

taaaa na alle to wszystko wzmacniane, super dobrej jakości, marki noname ale german original, zapytaj kolesia co to za producent, info nie dostaniesz bo takiego nie ma. Chińczyk sprowadzany za 5 dolców+ tyle samo jego produkcja, ale że wszyscy w niemiecką doskonałość wierzą nowe logo, woreczki, nalepki. O gwarancji także zapomnij, pisze 2 lata, 90% gwarancji nie jest rozpatrywana pozytywnie, szybciej ten sklep zniknie niż wymiany pogwarancyjne zrealizuje, producent się gwarancjami nie zajmuje bo nie istnieje!!!.

Powodzenia życzę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Dokładnie.
    Jak się posypie po 5 tys. km to szukaj wiatru w polu.
    Takie kupowanie przez sprzedaż wysyłkową to zawsze jest kot w worku.

Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto

Domyślnie

1) Szczescie sprzyja odwaznym - no risk? no fun! 2)za ta kece moge byc krolikiem doswiadczalnym 3)Kupilem w normalnym sklepie - fizycznym,maja swoj normalny budynek,lokal,adres itp i oprocz tego sprzedaja poprzez neta 4)na allegro itp (komputronik np.) kupowalem juz chyba wszystko w zyciu, lacznie z jedzeniem majtkami i kondomami. Na prawie 300 dokonanych przeze mnie transakcji ogolnie to moze z 5-6 mialem jakichs nieprzyjemnosci.

A i jeszcze jedno. Nawet jesli zdecydowalbym sie zakupic TRW, teraz czy w blizszej lub dalszej przyszlosci to i tak... na allegro ! W moich okolicach ceny nie rozpieszczaja - TRW kosztuja WSZEDZIE kolo 500zl. Carsystem,Autocraft,Fiat Stalowa Wola. Ceny takie a nie inne. QAP nie widzialem taniej jak 185 zl !
    Ostatnio edytowane przez KornelPL ; 30-11-2010 o 20:32

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

KornelPL ale ja Tobie nic nie odradzam, wybór rzecz ludzka, chcesz to testujesz i bardzo dobrze. Firm takich nie brakuje, sprzedają łajno, piszesz że jest siedziba itd, ok Tobie kasę z gwarancji oddadzą bo się sam pofatygujesz, a ludzie co do przejechania mają kilkaset km kupili przez net i co? ich meile i telefony będą zlewane. Nie raz przerabiałem.

NO ALFA, NO FUN, ryzyko dla odważnych, lub pionierów.
    Pozdro.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

moim zdaniem sie opalca. Ja ostatnio od kolegi sie dowiedzialem ze "Tanifiat" sprzedajacy na allegro orginalne trw zawieszenie i firmy vanleo sprzegla sa elementami regenerowanymi.
    Ponoc mozna to jakos rozpoznac i sprzedaje on regenerowane. Wiec nigdy nie wiesz co trafisz kupujac nawet TRW orginal

Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto

Domyślnie

Czesc,
    Dzieje sie tak, bo ludzie czesto nie dochodza swoich praw - nie chce im sie, boja sie albo wychodza z zalozenia, ze to nic nie da. Blad ! dzisiaj sady, policja czy chocby powiatowi rzecznicy praw konsumenta reaguja na takie cos bardzo szybko (studiuje prawi, IV rok). Wystarczy dobrze kolesia postraszyc. No ale nic, zyjemy w kraju gdzie jak wzywasz pogotowie to dobrze jest profilaktycznie powiedziec, ze klient jest nieprzytomny - wtredy przyjada, bo w przeciwnym wypadku czesto odmawiaja.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

zalozyles juz te stenbergi???

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał KornelPL Zobacz post
    Czesc,
    Dzieje sie tak, bo ludzie czesto nie dochodza swoich praw - nie chce im sie, boja sie albo wychodza z zalozenia, ze to nic nie da. Blad ! dzisiaj sady, policja czy chocby powiatowi rzecznicy praw konsumenta reaguja na takie cos bardzo szybko (studiuje prawi, IV rok). Wystarczy dobrze kolesia postraszyc. No ale nic, zyjemy w kraju gdzie jak wzywasz pogotowie to dobrze jest profilaktycznie powiedziec, ze klient jest nieprzytomny - wtredy przyjada, bo w przeciwnym wypadku czesto odmawiaja.
    Mało wiesz o polskiej rzeczywistości.
    Jak skończysz studia i trochę pożyjesz w tych realiach to zobaczysz.
    Reklamowałem już wiele rzeczy, i uwierz mi, ale to nie takie proste. Wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy.
    Aktualnie bujam się już od kwietnia z reklamacją koła dwu masowego i sprzęgła VALEO, które to po 3 kkm rozwaliło jeszcze skrzynię i dalej czekam. Te graty nie kosztowały 300 pln i nie mam zamiaru odpuścić. Kupiłem je w jednej z największych polskich hurtowni, a nie od ludzika z Allegro.

Co do wahaczy, to jeśli będą bez problemu pasowały, to te 2 lata na 100% przelatasz. Silnik masz lekki więc spoko.
    Ja mam w warsztacie kilka wahaczy FAST, które nie dały się zamontować, po prostu mega jakość.

Pozdrawiam.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

co jest z tymi twoimi wahaczami? w ogole nie udalo sie ich zamontowac, podobnie jak kolega pisal o fastach???