rozrusznik kręci i po chwili się rozłącza i potem znów czy to jest jakiś elektro magnes i czy da się to naprawić proszę o pomoc?
rozrusznik kręci i po chwili się rozłącza i potem znów czy to jest jakiś elektro magnes i czy da się to naprawić proszę o pomoc?
Ja tez mam z rozrusznikiem na pienku ostatio ale w taka pogode nie mam ochoty na garaz i wyciaganie tego skur...Nie jest tragicznie wiec wstrzymam sie raczej do wiosny.Mnie nie raz zapiszczy przy odpalaniu zimnego auta.W srodku jest smar i podejrzewam ze stwardnial czego efektem jest opor i kiepsko odbija.U ciebie raczej nie ma za bardzo co sie zastanawiac tylko przymierzac sie do naprawy zanim zostaniesz bez mozliwosci odpalenia silnika.Czym predzej tym lepiej ale wiadomo jak jest.Podjedz sobie do jakiegos mechanika niech spojrzy
Pewnie automat pada albo po prostu przewody gdzieś zaśniedziały i prąd ucieka.
Rozłącza w jakim sensie? Tzn przestaje całkowicie kręcic czy kreci silnikiem i nagle przestaje i slyszysz gwizd z rozrusznika?
Jeśli to drugie to smar w bendiksie Ci sztywnieje przez co w/w bendiks wyskakuje i nie zazębia żeby ciągnąc silnik. Niestety miałem to u siebie i musiałem dac do naprawy tzn żeby wymienili smar na rzadszyNa szczescie koszt niewielki
Pozdrawiam