Czy białe podświetlanie zegarów ( jak w audi ) występowało w nowszych modelach czy to była kwestia wyboru przy kupnie ? Pytam bo gdzieś widziałem takie podświetlanie w modelu z 2005 roku.
Czy białe podświetlanie zegarów ( jak w audi ) występowało w nowszych modelach czy to była kwestia wyboru przy kupnie ? Pytam bo gdzieś widziałem takie podświetlanie w modelu z 2005 roku.
może miał zegary z Brery
No właśnie ..auto z 2005 roku , a podświetlanie białe. To było na zamówienie ?
Cześć,
szczerze mówiąc dziwna sprawa... z moich doświadczeń i z informacji, które wyczytałem w katalogu (lub na stronie) swego czasu wynika jasno, że białe podświetlenie zegarów było tylko i wyłącznie w wersji Ti, oraz w wersjach Sport... ale wtedy również zegary były inne (inny design cyferek, czerwone obwódki wokół itp.)... w pozostałych wersjach "zwykłych" podświetlenie było czerwone.
Więc albo poprzedni właściciel tego autka zamienił zegary (lub może samo ich podświetlenie?) na białe z Ti/Sport nie przekładając tarcz (co było by dziwne, bo trzeba by było przeprogramować jeszcze zegary, żeby gadały z body komputerem), albo na innych rynkach można było sobie coś takiego zamówić(?)... trudno powiedzieć, w każdym razie, na pewno nie jest to typowe rozwiązanie...
Pozdrawiam Camil
Mam przed sobą katalog wyposażenia standardowego 159 wersje na Polskę z 2005-2006 roku :
Panel instrumentów z białym podświetleniem - Distinctive
Panel instrumentów z czerwonym podświetleniem - Progression
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
no i wszystko jasne![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9