A to tylko w 156 czy w 147 też nie włącza się? Albo nie powinna? U mnie w 147 klima poniżej 4 normalnie działa.
A to tylko w 156 czy w 147 też nie włącza się? Albo nie powinna? U mnie w 147 klima poniżej 4 normalnie działa.
Odnalazłem instrukcje obsługi z alfy....jest tam napisane ze klimatyzacja nie włącza sie ponizej 2 stopni.
W kazdym razie dzieki wszystkim za info.
Specjalnie dziś sprawdziłem. U mnie sprężarka się nie włącza, ale po wciśnięciu przycisku lampka świeci.![]()
Poniżej 2 stopni się nie włącza. Czasem jest tak, że chodzi sprężarka a temp spadnie poniżej 2 stopni w czasie działania. Jak się wyłączy klimę i spróbuje się załączyć to już nie odpali poniżej 2 stopni.
Jest jeszcze teoria de frost czyli max nadmuch na szybę, ponoć się wtedy nawet w ujemniej temp ma włączyć. U mnie to nie działa, mam też passata i tam też to nie działa, więc chyba to jakiś mit.
Swoją drogą nie mamy co narzekać. Granica 2 stopnie to nie 7 jak w WV![]()
Szczerze mówiąc u mnie w 156 klima działała nawet przy ujemnych temperaturach i szyby ewidentnie szybciej odparowywały przy włączonym guziku - lampka oczywiście świeciła. Nigdy nie sprawdzałem czy sprężarka chodzi, ale nigdy też nie czułem takiej potrzeby bo układ jak na moje oko działał...