Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Terkotanie przy większych prędkościach

inobart
    Gość

Wink Terkotanie przy większych prędkościach

Co może być przyczyną terkotania przy większych prędkościach tak jak by przy rowerze w szprychach był kawałek plastiku . Dzieje się to tylko przy większych prędkościach jakieś 90 km/h i bez dodawania gazu, gdy daje gaz terkotanie jeszcze słychać lecz ustaje, gdy puszcze gaz znowu słychać, jak jadę wolniej do 60 km/h nic takiego się nie dzieje. Mam nadzieje że to nic poważnego że np. to tylko przegub się skończył

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

To nie przegub! Jad dajesz gazu powinno "terkotać" gdyby na wykończeniu był przegub. A może po prostu w kołach (felgach) masz nawbijaby śniego, które powoduje bicia.

enzo_pl
    Gość

Domyślnie

A gówno bo może być przegub... Miałem tak w cromie, Terkotało jak nie dawałem gazu, to był przegub wew (od strony skrzyni)...

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Tylko pytanie skąd to terkotanie>? Mi tak traktorowo terkotało spod maski i okazało się że świeca pęknięta i ciśnienie uciekało i stąd to terkotanie ale kolega może ma inny problem. Pozdrawiam.

inobart
    Gość

Domyślnie

Nie.. świece mam sprawne bo nowe. A czy może być to np. mechanizm różnicowy czym on się objawia jeżeli jest do wymiany ?? W piatek pojade do mechanika i sprawdzimy co jest nie tak

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kowall85
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 1.8 ts 2000r

Domyślnie

a słychać na wszystkich biegach?? znaczy na tych wyższych ??

inobart
    Gość

Domyślnie

Tak słychać na 3 na 4 i 5 jak jestem w trasie, ale dziwne bo w mieście tego tak nie słyszę jak jeżdżę a tez używa się tych biegów. Wszystko się dzieje jak jadę dosyć szybko

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kowall85
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 1.8 ts 2000r

Domyślnie

ponowie a morze to nie związane ze skrzynią i napędem tylko coś z silnikiem, morze coś z egr skoro słychać jak puszcza gaz i chamuje silnikiem???? przy prędkości 90km/h skrzynia i koła są znacznie rozpędzone i wydaje mi sie że to by nie było słychać tak jak to kolega opisał "plastik o szprychy" ,no niewiem ale powodzenia

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156, 1.9 MJet, 2005

Domyślnie

Miałem podobny problem, terkotało przy hamowaniu silnikiem. Pierwsza diagnoza mech. różnicowy. Wymiana nie pomogła. Pomogła wymiana skrzyni biegów. Okazało się, że stara była już naprawiona i miała spore uszkodzenia.

A teraz zaczęło z powrotem terkotać tym razem przy dodawaniu gazu - przegub wewnętrzny.

A propos ktoś wie ile powinien kosztować przegub wewnętrzny lewy i jego wymiana?

inobart
    Gość

Domyślnie

Ale jak hamuje silnikiem przy wolniejszych prędkościach tego nie ma, także skrzynia raczej nie. Może rzeczywiście dostał się gdzieś lód i śnieg i dlatego tak się dzieje