Wy też macie taki dziwny odgłos zaraz po odpaleniu (zakręceniu rozrusznikiem), przypominający nienaoliwione zawiasy i jest on tym dłuższy im jest zimniej i jest tylko jak silnik jest zimny po całej nocy. W mojej jest taki odgłos od nowości.
Wy też macie taki dziwny odgłos zaraz po odpaleniu (zakręceniu rozrusznikiem), przypominający nienaoliwione zawiasy i jest on tym dłuższy im jest zimniej i jest tylko jak silnik jest zimny po całej nocy. W mojej jest taki odgłos od nowości.
W kwestii wycieraczek i spryskiwaczy to 159 jest chyba pierwszym autem, gdzie spryskanie szyby nie powoduje automatycznego uruchomienia wycieraczek.. przynajmniej u mnie.. Ma to rozwiazanie swoje plusy..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
U mnie spryskiwacz powoduje ruch wycieraczek nawet z dodatkowym ruchem po okolo 10 sekundach tylko trzeba przytrzymac dluzej spryskiwacz niz 3 sekundy.
..a to wszystko jasne ..faktycznie ze 2 razy wycieraczki zrobiły wyjątek i włączyły się po spryskaniu szyby ..teraz wiem czemu![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Mamy, ale to nie bendiks. To pompa wspomagania - zmienić zbiorniczek i płyn i po odgłosie.