Witam wszystkich,
Od piątku jestem nareszcie szczęśliwym posiadaczem mojej wymarzonej 156, o której marzyłem odkąd pierwszy raz zobaczyłem
Ale do rzeczy. Mam 1 kluczyk i kartę, na której nic nie widać (wyblakła, wytarła się ...).
Już poczytałem o kosztach dorobienia klucza i pilota i ta opcja mnie jakoś nie urządza. Zamiast tego kupiłem osobny alarm ze scyzorykami, plus 2 groty do AR (oraz 2 do Fiata bo z wymiarów na rysunku w aukcji wygląda na to, że fiatowski bardziej odpowiada wymiarom mojego kluczyka).
Teraz chcę wydłubać pestkę od immo (transponder) i przymocować w pobliżu anteny i tutaj pytanie numer 1 :
Gdzie i czym najlepiej zamocować, żeby nigdy więcej się tym nie martwić? Myślałem żeby zdjąć dolną osłonę kolumny i od środka wkleić.
Drugie pytanie odnośnie alarmu fabrycznego. Kluczyk ma pozostałości pilota (dziurę po przycisku i baterię). Czy taki kluczyk oznacza, że samochód ma zamontowany fabryczny alarm? Jak rozpoznać (gdzie znajdują się elementy - syrenka, centralka itp) i jak ew. wyłączyć i wywalić?
Z góry dziękuję za pomoc
PS. Przepraszam za brak prefixu [156], w momencie kliknięcia zauważyłem![]()