Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Uziemienie immo + alarm

fabick
    Gość

Domyślnie Uziemienie immo + alarm

Witam wszystkich,

Od piątku jestem nareszcie szczęśliwym posiadaczem mojej wymarzonej 156, o której marzyłem odkąd pierwszy raz zobaczyłem

Ale do rzeczy. Mam 1 kluczyk i kartę, na której nic nie widać (wyblakła, wytarła się ... ).

Już poczytałem o kosztach dorobienia klucza i pilota i ta opcja mnie jakoś nie urządza. Zamiast tego kupiłem osobny alarm ze scyzorykami, plus 2 groty do AR (oraz 2 do Fiata bo z wymiarów na rysunku w aukcji wygląda na to, że fiatowski bardziej odpowiada wymiarom mojego kluczyka).

Teraz chcę wydłubać pestkę od immo (transponder) i przymocować w pobliżu anteny i tutaj pytanie numer 1 :

Gdzie i czym najlepiej zamocować, żeby nigdy więcej się tym nie martwić? Myślałem żeby zdjąć dolną osłonę kolumny i od środka wkleić.

Drugie pytanie odnośnie alarmu fabrycznego. Kluczyk ma pozostałości pilota (dziurę po przycisku i baterię). Czy taki kluczyk oznacza, że samochód ma zamontowany fabryczny alarm? Jak rozpoznać (gdzie znajdują się elementy - syrenka, centralka itp) i jak ew. wyłączyć i wywalić?

Z góry dziękuję za pomoc

PS. Przepraszam za brak prefixu [156], w momencie kliknięcia zauważyłem
    Ostatnio edytowane przez fabick ; 13-12-2010 o 11:09 Powód: Wymówki, wymówki ;)

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Rozumie ze drzwi zamykasz kluczykiem? dziura w nim to pozostalosci guzika od centralnego.
    A tak wogole dlaczego chcesz mocowac pestke na stale? pilnuj kluczyka to Ci straczy na dlugo i w jakis sposob zabezpieczy auto
    Genetics makes the champions, want to compare?!

fabick
    Gość

Domyślnie

Nie ufam sobie aż tak W Astrze miałem immo z pestką w kształcie breloka i zostawiałem ją w popielniczce w samochodzie (miałem jedną i nie do dorobienia bo firma, która produkowała to rozwiązanie już nie istnieje). Oczywiście pestka gdzieś zginęła, wezwanie elektryka, 3 godziny dłubania na prakingu, 350 zł nie moje i dzień w pracy w plecy.
    Reasumując : nie mogę pozostawić tego w ten sposób