Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Alfa Romeo 159

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

dzieki kolego z sasiedztwa:-)

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_n5 Zobacz post
    internet explorer
    )))

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Jak chcesz dobrze kupić autko -to dokładnie sprawdź jego historię, sprawdź gdzie i jak były przeprowadzane przeglądy, sprawdź prowadzoną książka serwisowa, co była naprawiane lub wymieniane ( rachunki ) itp -unikaj okazji, a to czy ma płyn w przekładni zielony czy czerwony to dla mnie drugorzędne znaczenie. Handlarz nawet fioletowy płyn Tobie wleje jak bedziesz chciał. Jak AR była dobrze i rzetelnie serwisowana, i masz na to pełną dokumentację to uwierz mi - to o czym piszą wyżej - zostało na pewno wymienione. Ja oprócz AR 159 mam od nowości Fiata Brawa rok 1998 -WSZYSTKIE przeglądy naprawy wykonywane są w ASO Zielona Góra - tam też serwisuję swoją czerwonokrwistą Bellę - Gdym chciał Fiata sprzedać, to na pewno przedstawiłbym nowemu nabywcy wszystkie oryginalne dokumenty z ASO. Wiem, że raczej nikt by się nie zastanawiał nad kolorem płynu, mając przed sobą pojazd z rzetelną dokumententację z ASO prowadzonego od dnia zakupu.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Jak AR była dobrze i rzetelnie serwisowana, i masz na to pełną dokumentację to uwierz mi - to o czym piszą wyżej - zostało na pewno wymienione.
    Oj, nie zdziw się Moja Alfa należała do Fiat Auto Poland. Wszystko było robione w ASO (nawet nowe letnie opony). O rozwiązaniu serwisowym dot. płynu do wspomagania jednak zapomnieli, co poskutkowało drogą awarią.

...brzmienie V6 - bezcenne!

dawideo
    Gość

Domyślnie

Pozwólcie że doczepie się do tematu. Ile obecnie trzeba przygotować pieniążków aby kupić Alfe 159 diesel 1.9 ewentualnie 2.4 rocznik 2007/2008.
    Pytam gdyż szukając w necie można spotkać ceny od 28 000 do ponad 50 000. Wiem że zeleży to od wyposażenia, ale mi wystarczyłoby standard.
    Jakoś nie chce mi się wierzyć w te Alfy za 28 tys. (pewnie jakieś po przeżyciach)

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja nie widziałem dobrej z 2007 z 1.9 poniżej 35.000
    2.4 - pewnie sporo więcej

dawideo
    Gość

Domyślnie

Nie no wiadomo, że te za 30 tys. to raczej są nie warte spoglądania. Chodzi mi o granice od której można już wmiare spokojnie patrzeć na dany egzemplarz (choć wiem z doświadczenia że zdarzają się perełki wyjątkowo tanie i dobra; oraz odwrotnie auto kosztuje dość a okazuje się że nie jest w "pełni sprawne").
    Także chodzi mi u bardziej o taki standard typu: "Od tej kwoty XXX, na 90% będzie dobre auto"

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie ma takiego std. wg mnie
    bo założymy jakiś std a ktoś na prawdę będzie potrzebował gotówki i wystawi taniej a my co ? nawet nie sprawdzimy oferty ? bez 35 bym nawet nie szukał cociaż ostatnio ktoś kupił za 31 i wyszło niby ok ( niby - bo coś może wyjść po czasie )

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia