Sorki, bylem chyba naprawde zaspany... :shock:Napisał 75andrew155
Sorki, bylem chyba naprawde zaspany... :shock:Napisał 75andrew155
Nie ma zestawow be. Sa tylko zestawy dobrze lub niedobrze dopasowane do stylu/techniki jazdy. Ja codziennie robie dziesiatki km po miescie w korkach i tu wystarczylyby tarcze prawie papieroweNapisał Konik
. Ale jak wyskocze na Obwodnice 3miasta lub dluzsza trase, to zarzne kazdy slaby zamiennik. Stad kupilem cos mocniejszego i wytrzymalszego - EBC. Zreszta taki sam zestaw jak podaje BoberGda. Jesli jezdzisz spokojnie i spokojnie hamujesz - mikoda pewnie Ci wystarczy. Jesli jednak ktos na trasie zajedzie Ci droge i bedziesz mial hamowanie awaryjne, to byc moze ze skonczy sie to przegrzaniem/skrzywieniem takich tarcz.
witam,
Jako że zamierzam kupić klocki na tył (tarcze toczyć) nasuwa mi się pytanko do was:
Czy kupić klocki ferrodo premier czy textar ? ceny podobne (ok 85zł-allegro), jeżdżę głównie w mieście i nie chciał bym aby piszczały(wolę częściej je zmieniać).
Pyt. 2 Jaki tańszy zestaw polecacie na przód (tarcze+klocki) ponieważ na wiosnę zamierzam zabrać się za przód. Niestety podział w czasie ze względów finansowych.
Pozdrawiam
Mam na Brembo założone Ferrodo Premier i od początku nie jestem zadowolony. Piszcza po rozgrzaniu na potęgę i mam wrażenie że hamują gorzej niż oryginalne tarcze i klocki przed wymianą. Kupiłem Textary czekam do wiosny na wymianę.Napisał Sebastoss
Witam!
Zbliża się wymiana tarcz i klocków, znajomy poleca mi LUCAS/TRW czy ktoś ma je u siebie, jak się sprawują, czy polecacie? pozdrawiam
Jest - AR TONALE SPRINT 1.5 T4 130KM HYBRID anno domini 2022
Jest - AR GIULIETTA SUPER 1.4 TB 170 KM TCT anno domini 2018
Była - AR MITO URBAN 1.4 78KM anno domini 2018
Była - AR159 SW 1.9JTDm 16V (136KM) Progression anno domini 2006
Była - AR147 1.6 16V (120KM) Distinctive anno domini 2001
Była - AR156 Berlina 1.9JTD 8V (105KM) anno domini 1999