Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Ogrzewanie tylnej szyby

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Wyciągasz stary i tak to musisz zrobić żeby sprawdzić czy to on jest zepsuty i jeśli tak idziesz nim na szrot, dobierasz jakikolwiek samochodowy na 12 V o nie mniejszym prądzie (np. 20 A obsłuży do 240 W mocy grzewczej) żeby miał taki sam układ styków żeby go można było wpiąć i tyle.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-12-2010 o 16:52

Administrator weteran Maniak resoraków Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    159 SW 1.9 JTS 2006r., 147 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Dodam że oryginalny przekaźnik ma 4 nóżki ale na 5 nóżek też podejdzie bo mam taki u siebie, w złączu jest miejsce na tą 5-tą nóżkę na środku.
    159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
    147 1.9 JTD 8V 2004r.

Użytkownik Rowerzysta Avatar daniello22
    Mieszka w
    Inowrocław , Polkowice, Wrocław
    Auto
    Fiat Stilo 1.8 16v 133KM

Domyślnie

a jak przekaznik jest dobry bo sprawdzalem, i wszystko inne mozliwe tez dobre to zostaje tylko okablowanie?? wlasnie nie posiadam miernika i na razie nie moge tego zrobic...
    "Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowe. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" Jeremy Clarkson

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał daniello22 Zobacz post
    a jak przekaznik jest dobry bo sprawdzalem
    A jak to a jak tamto - nie potrafisz logicznie pomyśleć ? Jeżeli to, co mogłeś sprawdzić jest sprawne, wiec problem leży tam, gdzie jeszcze nie zaglądałeś. Zainwestuj te 20 zł w najprostszy multimetr i sprawdź czy nagrzewnica w szybie ma przejście i odpowiednią impedancję - zacząłeś szukać nie tam, gdzie nie trzeba. Mierniczek Ci się przyda i szybko sam znajdziesz przyczynę. Do roboty - na gotowca nie licz bo każdy z nas tutaj ma co robić. Powodzenia
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

Mieszka w
    Auto
    Fiat Stilo 1.8 16v 133KM

Domyślnie

a czy ja wygladam na elektryka? Nie! tak wiec miernikiem nie potrafię się posługiwać, odczytywać pierdoły z tego przyrządu. jak bym byl tak wszech wiedzący to na pewno bym na forum nie pisał o problemach z autem i jak je rozwiązać. dysponuje małym budżetem i nie chce wydawać pieniędzy na byle bzdety. muszę auto zrobić do wyjazdu za granice i goni mnie czas.

---------- Post dodany o godzinie 18:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:57 ----------

jakos sobie poradze dzieki...
    "Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowe. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" Jeremy Clarkson

VIECIO
    Gość

Domyślnie

danieloo rozbierz plastiki na tylnej szybie, ja miałem urwany taki przewodnik do szyby z kabli w sumie do tej pory mam i nie grzeje , przekaźniki ok i bezpieczniki też tutaj też może być przyczyna, ewentualnie posprawdzaj ścieżki na szybie czy nie są gdzieś przerwane pozdrawiam

Mieszka w
    Auto
    Fiat Stilo 1.8 16v 133KM

Domyślnie

Dzieki VIECIO popatrze moze w koncu dojde do tego w czym problem
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał daniello22 Zobacz post
    a czy ja wygladam na elektryka? Nie! tak wiec miernikiem nie potrafię się posługiwać, odczytywać pierdoły z tego przyrządu. jak bym byl tak wszech wiedzący to na pewno bym na forum nie pisał o problemach z autem i jak je rozwiązać. dysponuje małym budżetem i nie chce wydawać pieniędzy na byle bzdety. muszę auto zrobić do wyjazdu za granice i goni mnie czas.
    Jak wyglądasz i czy na elektryka to nie wiem, niestety nie widziałem a wiedza, o której wspomniałem nie wymaga przeżycia pięciu lat studiów na politechnice a jedynie wiedzy z szóstej klasy szkoły podstawowej z zakresu prądu elektrycznego. Jeżeli masz mały budżet i sporo chęci (bo musisz sam to zrobić) wystarczy i wręcz trzeba się tego nauczyć - jest to proste jak budowa cepa i wystarczy jedynie trochę samozaparcia a tak będziesz się kręcił jak "g w przeręblu" sprawdzając bezmyślnie kolejne kabelki a przecież ciśnie Cię presja czasu - czyż nie ? Kup multimetr w byle Castoramie nawet za mniej niz 20 zł, naucz się jak sprawdza się przejścia (to tylko jedno z ustawień multimetru i umiejętność słuchania brzęczyka) i znajdziesz usterkę w 5 min. a nie w kolejne dwa tygodnie...
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

demon7791
    Gość

Domyślnie

no to przerabane, znam ten ból. Przymarzaja rece podczas pchania.

---------- Post dodany o godzinie 11:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:34 ----------

no to przerabane, znam ten ból. Przymarzaja rece podczas pchania.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar alfaradek146
    Mieszka w
    Wodzislaw Śląski
    Auto
    Alfa Romeo 146, 1,6 16V, TWIN SPARK

Domyślnie

Witaj. Czy podczas włączania szyby zapala sie dioda szyby? jeśli nie to bezpiecznik,przekaźnik i manetka. To ostatnie to niestety blaszka we wlączniku jest na tyle gow...a ze sie wygina i niestyka badx jak może rozbierales manetkę to nieumiejetnie została złozona i dzialać niebedzie.w tym drugim przypadku tylko wymiana naprawic sie nie da.
    sprawdzic musiasz przewod w harmonijce miedzy karoseria a klapą często poprostu kabel pęka w poł jak by go ktoś przecioł.
    Pozdrawiam