Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Temat: pseudoznawcy z Alfateam'u

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Dokładnie, myliłeś się, i nie masz się czym chwalić.
    ASR - jest to system antypoślizgowy podczas ruszania.

Kontrola trakcji to ESP.
    Muahahahaha

Kolego Twoja trakcja nie jest trakcją z polskiego słownika a angielskiego:
    Traction refers to the maximum frictional force that can be produced between surfaces without slipping.

ESP to system kontroli TRAJEKTORII, czyli TORU JAZDY a nie trakcji.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Temat nie jest o ESP i ASR

Co Alfa Team i samochodów... Miałem zaklepany samochód, miał być 'śliczny' (i był na zdjęciach oraz w wypowiedziach bodajże współwłaściciela AT), wyszedł bardzo brzydki (nie będę wdawał się w szczegóły), nie kupiłem, straciłem pół dnia na przejażdżkę do Łodzi. Innymi słowy, trzeba uważać w kwestii zakupu samochodu. Inne transakcje z nimi przebiegały ok.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Moja Alfa pochodzi z Lancia/AlfaTeam i nic złego nie mogę o nich powiedzieć, jestem mega zadowolony w kwestii cena/jakość.

Kupujcie w SuperAlfa - na pewno tam są bezawaryjne, niebite i z przebiegami do 50k km .. no a że ceny mają jak 2x AlfaTeam to już nikomu nie przeszkadza..

PS. Ludzie.. każdy chce zarobić! Nawet Wy jak coś sprzedajecie to robicie co się da żeby to poszło! Ale czy aż tak kogoś drażni to podgrzewanie szyby bądź oznaczenie silnika? To są pierdoły które nawet mogły być skopiowane hurtem z innej aukcji którą wystawiali - oni sprzedają sporo samochodów i nie przykładają się do każdej aukcji jak do własnego dziecka, jak ktoś sprzedaje swój własny wychuchany samochód to często nie wie co pisze!

Aż tak Was boli że ktoś zrobił taki kosmetyczny błąd? Kto jest zainteresowany samochodem to i tak wie co kupuje a przede wszystkim obejrzy i zobaczy na żywo co potrzebuje.. Mój na aukcji był wystawiony jako SW tak apropo.. a jeżdżę sedanem , niemniej to wszystko "kosmetyka aukcji" i głupoty w porównaniu z faktycznym stanem auta który wydaje mi się że AlfaTeam prezentuje bardzo dobrze, przynajmniej właśnie w kwestii cena/jakość.
    Nic dodac nic ując Masz całkowitą rację zajmowanie sie takimi pierdołami to kompletna strata czasu

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Komisy mają oczywiście na to sposób, np sprzedając przywieziony zza granicy samochód wraz z umową, w której sprzedawcą jest ktoś zupełnie inny niż wspomniany komis, a co za tym idzie, w świetle prawa sprzedawcą jest osoba prywatna, czyli nie ponosząca konsekwencji w przypadku powyżej opisanych sytuacji.
    A co z umową słowną? Można wziąć dyktafon i nagrać

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    a jaki to ma zwiazek z tematem Alfateamu?

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel_1979 Zobacz post
    a jaki to ma zwiazek z tematem Alfateamu?
    Ma z błędami w opisach, przeczytaj post, który cytuję

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Szczerze powiedziawszy nie wiem jak to jest w tym przypadku. To co napisałem to tylko najistotniejsze informacje, które oczywiście poparte są w mniejszym lub większym stopniu aktami prawnymi. Czytałem na ten temat artykuł w prasie motoryzacyjnej, ale nie zagłębiałem się zbytnio, bo na szczęście taki problem mnie nie dotyczy
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    P.S. w/g niektórych, o czym dali znać powyżej pisanie na forum o nierzetelności sprzedawców ulubionej przez nas marki to strata czasu.
    Ja jednak uważam inaczej, tym bardziej, że na forum był już nie jeden przypadek nowego posiadacza Alfy nabitego w butelkę przez sprzedawcę. Jeśli tracę więc czas, to wybaczcie, ale swój
    Dodam jeszcze, że ostatnio chcąc rozeznać rynek przed przyszłorocznym zakupem, intensywniej przeglądam propozycje z allegro i przykładów takiego "naciągania" klienta, które z mojego punktu widzenia świadczy o niewiedzy sprzedawcy, który notabene określa się mianem fana marki, bądź o niezbyt wyrafinowanym cwaniactwie, poprzez które sprzedawca daje do zrozumienia, że klient to palant i się nabierze jest mnóstwo, jak chociażby Alfa GT GTA
    Ostatnio edytowane przez alces1 ; 17-12-2010 o 14:36

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Moja Alfa pochodzi z Lancia/AlfaTeam i nic złego nie mogę o nich powiedzieć, jestem mega zadowolony w kwestii cena/jakość.

Kupujcie w SuperAlfa - na pewno tam są bezawaryjne, niebite i z przebiegami do 50k km .. no a że ceny mają jak 2x AlfaTeam to już nikomu nie przeszkadza..

PS. Ludzie.. każdy chce zarobić! Nawet Wy jak coś sprzedajecie to robicie co się da żeby to poszło! Ale czy aż tak kogoś drażni to podgrzewanie szyby bądź oznaczenie silnika? To są pierdoły które nawet mogły być skopiowane hurtem z innej aukcji którą wystawiali - oni sprzedają sporo samochodów i nie przykładają się do każdej aukcji jak do własnego dziecka, jak ktoś sprzedaje swój własny wychuchany samochód to często nie wie co pisze!

Aż tak Was boli że ktoś zrobił taki kosmetyczny błąd? Kto jest zainteresowany samochodem to i tak wie co kupuje a przede wszystkim obejrzy i zobaczy na żywo co potrzebuje.. Mój na aukcji był wystawiony jako SW tak apropo.. a jeżdżę sedanem , niemniej to wszystko "kosmetyka aukcji" i głupoty w porównaniu z faktycznym stanem auta który wydaje mi się że AlfaTeam prezentuje bardzo dobrze, przynajmniej właśnie w kwestii cena/jakość.
    Jeszcze raz zacytuje kolege Qki i daje sobie spokoj

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Alfa GT GTA
    Tylko że ta Alfa ma motorek 3.2 tak jak GTA więc chyba aż takiego oszustwa nie ma, prawda?

Gorzej jak ktoś do 1.6 TS podokleja pół metra progów i naklei emblemat GTA szczycąc się tym na Allegro przy sprzedaży.

Troszkę ludzi słyszało o GTA i to też klasyczny zabieg marketingowy, ale chociaż po wejściu na taką aukcję widzimy 3.2 V6 więc zawiedzeni za bardzo nie jesteśmy. Pewnie zaraz będzie też temat że w tytule jest "Alfa GT 147 GTA" - tak samo ktoś szuka 147 znajdzie tą aukcje i a nóż a widelec zacznie szukać GT potem bo już 147 mu się od podobają?

Może i takie zabiegi były by niebezpieczne gdyby ktoś przeglądając Allegro wchodził na aukcję widząc GTA i nie oglądając NIC więcej od razu klikał KUP TERAZ i jechał po odbiór.. Szczerze ja nie znam takich ludzi.. zwykle wchodzą na aukcję czysto informacyjnie, zwykle nawet nie czytają tego co tam pisze (tj. chodzi mi o przydługie opisy) - biorą numer tel. umawiają się na oględziny i na miejscu sami weryfikują..

Skończcie temat ludzie.. pierdołami się zajmujecie!

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Tak se to czytam i wynika że już nie ma pewnego miejsca do kupna Alfy... SuperAlfa oszukuje, AlfaTeam też. każdy tylko oszukuje ?!