Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
Temat nie jest o ESP i ASR
Co Alfa Team i samochodów... Miałem zaklepany samochód, miał być 'śliczny' (i był na zdjęciach oraz w wypowiedziach bodajże współwłaściciela AT), wyszedł bardzo brzydki (nie będę wdawał się w szczegóły), nie kupiłem, straciłem pół dnia na przejażdżkę do Łodzi. Innymi słowy, trzeba uważać w kwestii zakupu samochodu. Inne transakcje z nimi przebiegały ok.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Szczerze powiedziawszy nie wiem jak to jest w tym przypadku. To co napisałem to tylko najistotniejsze informacje, które oczywiście poparte są w mniejszym lub większym stopniu aktami prawnymi. Czytałem na ten temat artykuł w prasie motoryzacyjnej, ale nie zagłębiałem się zbytnio, bo na szczęście taki problem mnie nie dotyczy
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. w/g niektórych, o czym dali znać powyżej pisanie na forum o nierzetelności sprzedawców ulubionej przez nas marki to strata czasu.
Ja jednak uważam inaczej, tym bardziej, że na forum był już nie jeden przypadek nowego posiadacza Alfy nabitego w butelkę przez sprzedawcę. Jeśli tracę więc czas, to wybaczcie, ale swój
Dodam jeszcze, że ostatnio chcąc rozeznać rynek przed przyszłorocznym zakupem, intensywniej przeglądam propozycje z allegro i przykładów takiego "naciągania" klienta, które z mojego punktu widzenia świadczy o niewiedzy sprzedawcy, który notabene określa się mianem fana marki, bądź o niezbyt wyrafinowanym cwaniactwie, poprzez które sprzedawca daje do zrozumienia, że klient to palant i się nabierze jest mnóstwo, jak chociażby Alfa GT GTA![]()
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 17-12-2010 o 14:36
Tylko że ta Alfa ma motorek 3.2 tak jak GTA więc chyba aż takiego oszustwa nie ma, prawda?
Gorzej jak ktoś do 1.6 TS podokleja pół metra progów i naklei emblemat GTA szczycąc się tym na Allegro przy sprzedaży.
Troszkę ludzi słyszało o GTA i to też klasyczny zabieg marketingowy, ale chociaż po wejściu na taką aukcję widzimy 3.2 V6 więc zawiedzeni za bardzo nie jesteśmy. Pewnie zaraz będzie też temat że w tytule jest "Alfa GT 147 GTA" - tak samo ktoś szuka 147 znajdzie tą aukcje i a nóż a widelec zacznie szukać GT potem bo już 147 mu się od podobają?
Może i takie zabiegi były by niebezpieczne gdyby ktoś przeglądając Allegro wchodził na aukcję widząc GTA i nie oglądając NIC więcej od razu klikał KUP TERAZ i jechał po odbiór.. Szczerze ja nie znam takich ludzi.. zwykle wchodzą na aukcję czysto informacyjnie, zwykle nawet nie czytają tego co tam pisze (tj. chodzi mi o przydługie opisy) - biorą numer tel. umawiają się na oględziny i na miejscu sami weryfikują..
Skończcie temat ludzie.. pierdołami się zajmujecie!
Tak se to czytam i wynika że już nie ma pewnego miejsca do kupna Alfy... SuperAlfa oszukuje, AlfaTeam też. każdy tylko oszukuje ?!