Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: Temat dla naszega STIGA. czyli dla iNTELLA

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

ja swego czasu cos takiego wyrezałem w swojej belli - tylko nie jest takie bajeranckie wysuwane - tylko trzeba samemu wysunac monitor - jak schowane to w oczy sie nie rzuca

no i obudowan tak sobie zrobiona - obszyta skóra - teraz bym robił całość z włókna szklanego i na to spachla na gładko

marceell
    Gość

Domyślnie

Ooo Bracie. po całej linii pojechałeś z tym monitorem Szkoda tylko że nie chowane, ale i tak nieźle

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Impuls
    Mieszka w
    Piła, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156, 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał norbiwolow Zobacz post
    tylko trzeba samemu wysunac monitor - jak schowane to w oczy sie nie rzuca

Chyba jednak chowane

Dosc ciekawy pomysl

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Próbował już ktos bawic sie w zamontowanie lub jakis pomysł jak to zrobic na chowająca sie navi z przycisku taką jak w filmiku? Myslałem, żeby zaadaptowac w jakims stopniu naped z dvd-romu, ale czy to na nieruwnosciach nie bedzie sie chowało samo?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Ta też jest chowająca się,ale troszkę inaczej?!

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Ten pomysł z wykorzystaniem nawiewu to trochę lipa wg mnie, nie lepiej takie coś?
    Kupić neetbooka, zamontować go w schowku i podpiąć własnie pod taki dotykowy panel. Przy wyłączonym zapłonie neetbook działałby na swojej baterii, a gdy silnik byłby włączony prąd szedłby z akumulatora. Plus tego taki, że na postoju można śmiało oglądać chociażby film i nie męczyć akumulatora w samochodzie. Mając zainstalowanego windowsa lub inny OS możliwości są nieograniczone.

Foki dostałem od chłopaków z http://www.basser.pl/ kiedyś poprosiłem ich o kilka fotek dla zobrazowania jak to robią.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

ostatnio właśnie myslałem nad takim montażem sprzętu w samochodzie jednak dylematem było co tam zamontować (pod względem audio). Netbook lub stary notek ma wiele funkcji włącznie po podpięciu jakieś muzyki 5.1 na usb , jednak jego obsługa jest problemem. Myślałem też o jakiejś wypasionej navi, jednak nie ukrywajmy, że ona działa najlepiej sprzężona z radiem za pomocą transmitera, którego by nie było. Chyba, że montaż radia rozmiarów 2DIN i wtedy to jest chyba najlepsze rozwiazanie.
    A na marginesie bardzo podoba mi sie konsola w kolorze czarny mat.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
    Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
    plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę

Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał Kynium Zobacz post
    ostatnio właśnie myslałem nad takim montażem sprzętu w samochodzie jednak dylematem było co tam zamontować (pod względem audio). Netbook lub stary notek ma wiele funkcji włącznie po podpięciu jakieś muzyki 5.1 na usb , jednak jego obsługa jest problemem.
    Jak to problemem? Przecież montując dotykowy ekran nie potrzebujesz żadnych klawiatur, myszek itp. Wszystko robisz palcem dotykając monitora. Palec działa jak wskaźnik myszki... Najlepiej kupić dosyć dobrego neetboka z wieloma wejściami usb, wtedy praktycznie masz nieograniczone możliwości, począwszy od tunerów telewizji analogowej i radia FM po telewizję cyfrową.

Chociażby takie coś: http://allegro.pl/tuner-tv-analogowo...366573928.html

Wrzucasz sobie na tego neetbooka jakąś fajną nakładkę - tu masz różne + opisy, ale niestety trzeba się zarejestrować:

http://mp3car.pl/forum/forumdisplay.php?f=27

Wybierz sobie jakąś i wpisz na youtube jej nazwę i dopisz carpc zobaczysz jak wyglądają w akcji.

Z tego co na YT oglądałem to StreetDeck jest dosyć intuicyjne, wystarczy wykonać palcem gest w postaci pierwszej litery, np rysujesz palcem po LCDku - N i przełącza cię na nawigacje, rysujesz M i przełącza na odtwarzacz muzyki, fajny bajer ;]

Tutaj można zobaczyć jak to wygląda:
    http://www.youtube.com/watch?v=SJGyR...eature=related

Centrafuse tez jest ciekawe. Niecierpliwi niech sobie przewiną do połowy, wtedy zaczynają pokazywać i opowiadać.
    http://www.youtube.com/watch?v=JhaNgtU2Gt0
    Ostatnio edytowane przez Zomeba ; 18-12-2010 o 01:22

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Chrzanu
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    156 1,9 JTD 8vFL 159 1.9JTD SW

Domyślnie

Wygląda nieźle, ale moje zdolności z laminatem nie są na zbyt wysokim poziomie
    Bo samochód to nie wszystko

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

ja jeszcze myślałem nad innym rozwiązaniem zamiast ekranu i kompa wkleić w panel jakiś tablet z androidem, na pewno mniejsze zużycie prądu a funkcje podobne, nawet nawigacje lepsze niż na komp, no i dodatkowo telefon w aucie możliwy, jedyny problem to taki że jak już tablety mają gpsa to przeważnie 10cali a to juz chyba za dużo