Proszę o sprawdzenie tych wykresów i o waszą opinię notorycznie przy wcisnieciu pedału gazu do podłogi wyskakuje błąd p0101 :/
ostatnie sprawdzic.csv
Proszę o sprawdzenie tych wykresów i o waszą opinię notorycznie przy wcisnieciu pedału gazu do podłogi wyskakuje błąd p0101 :/
ostatnie sprawdzic.csv
P0101 błąd przepływomierza, a więc do wymiany niestety... Ja też tak mam...
---------- Post dodany o godzinie 18:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:36 ----------
Sorki za pytanie, ale gdzie tam był "gaz do podłogi" Skoro najwiękdzy wykres widziałem nieco ponad 3 tysie obrotów?
---------- Post dodany o godzinie 18:42 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:39 ----------
Drugie pytanie, czy auto było podpiętę do diangostyki na rozgrzanym silniku? Bo temp jest niska, co może świadczyć o uszkodzeniu termostatu bądź czujnika?
---------- Post dodany o godzinie 18:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:42 ----------
3. Ciśnienie paliwa wydaje się równomierne
---------- Post dodany o godzinie 18:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:43 ----------
3. Ciśnienie paliwa wydaje się równomierne
Witam pedał do podłogi to znaczy że nie do odcinki a od 1800 rpm w podłogę. przepływke jutro wsadzę inna. Tak termostat mam sprawny ale auto i tak nic nie chce grzać :/ jak wsiadam do starego opla kadeta 1986 rok 1.6D i ujadę dosłownie 2 km jest już cieplutko tutaj jadąc do pracy staram się trzymać go w okolicach 2000 rpm żeby po 5 km leciało letnie powietrze :/ będę montował podgrzewacz z 1.9 dci leży sobie w bagażniku i dodam że jeszcze w zimie nie udało mi się żeby ciepłą wodę puściło na chłodnicę. pozdrawiam
termostat jest ok., po 10 min. temp. wzrosła o 30*C co przy obecnych mrozach jest dobrym wynikiem, u mnie w ogóle silnik nie chce się grzać powyżej 70*C na wskaźniku jak go nie przycisnę. Dobra rada - żeby szybciej leciało ciepełko przekręć gałkę na odmrażanie szyby.
Na moje coś masz nie tak z dolotem bo turbo kiepsko pompuje, ale być może to wina przepływki, sprawdź na wszelki wypadek czy nie masz gdzieś nieszczelności.
A ja dodam tylko dwie kwestie, zakryjcie sobie chłodniece jakimś czymś jesśli nie przemierzacie długich dystansów, to zawsze pomoże uzyskać większą temperaturę, i oczywiście nie brać odrazu gorącego nawiewu... Po drugie w naszych Bellach wskaźnik oszukuje... Sprawdźcie sobie po podłączeniu do kompa jaką pokazuje temp, a jak jest na wskaźniku.
Kali, ja nie żartuje. MAm zaślepkę EGR i grzanie jak to w dizelku kiepawe, ale tak zrobiłem i jest lepiej, nawet stwierdę dużo lepiej. Podobno jak pokonuje się ddddłłłługie trasy to szkodzi, ale jednak przy minus 15 po kilku kilometrach jest wśrodku naorawdę ok, i silnik napewno się nie przegrzeje, także polecam.
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
niewiem jak z nieszczelnością ale to sprawdzę po niedzieli ma być cieplejzmieniłem przepływkę na inna i tak samo się dzieje wiec to nie wina przepływki a czegoś innego sprawdzę nieszczelności i zobaczę co dalej robić :/ chłodnicę mam zasłoniętą
jakie jeszcze pomiary zrobić żeby coś można było stwierdzić ? Dodam że po 9 tyś km na oleju shell Helix 10w40 nie wziął oleju. Czy ten błąd może mieć przyczynę w nieszczelności za turbiną - kolektor ssący? i ten błąd wyskakuje przy większym obciążeniu czyli od 2000 -3000 rpm na np 4 biegu i pedale w podłodze. jak się jeździ spokojnie to niewystępuje.