Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: pseudoznawcy z Alfateam'u

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał Jimmy Zobacz post
    Tak se to czytam i wynika że już nie ma pewnego miejsca do kupna Alfy... SuperAlfa oszukuje, AlfaTeam też. każdy tylko oszukuje ?!
    No nie ma takiego miejsca. Najważniejsze jest szczęście, później wyobraźnia w czasie kupowania... Podejrzewam, że prawie każdy handlarz jest na początku swojej działalności rzetelny etc., później wkrada się rutyna i cwaniactwo. I nieważne że koledze Qki udało się kupić Alfę w AT, ja dzięki Bogu nie dałem się wmanewrować w zakup u nich, ktoś inny kupił u nich auto i musiał dokładać do naprawy po strzeleniu rozrządu (a przecież miał gwarancję). Jeśli ktoś jest profesjonalistą, to będzie otwarty na klienta i nie będzie starał się wciskać bajek (czy to w ogłoszeniu, czy w realu). Chyba, że mówimy o wypaczonym zawodowstwie...
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Udało mi się kupić fajną Alfę w fajnej cenie... Wtedy kiedy moje chodziły po 38-45k zł a było ich 5-6 sztuk po całej Polsce rozrzucone, LanciaTeam oferowała swoją Alfę dużo taniej.. niemniej z pewnymi mankamentami - głównie wizualnymi o których sami powiedzieli z góry no i było widać gołym okiem.. niemniej technicznie do tej pory jakoś nie narzekam. W tej samej cenie mogłem nabyć tylko 1.9 115 KM malowaną od góry do dołu..

mrutyś
    Gość

Domyślnie

ja miałem do czynienia z LT czy jak ktoś woli z AT i powiem, że dla mnie są bardzo w porządku. Zamawiałem u nich mnóstwo części jak kupiłem samochód i raz nawet będąc w Łodzi zaglądnąłem na wymianę łączników stabilizatora.
    Sprzedaż części zawsze profesjonalna i z fachową poradą. Co do serwisu również. Oglądałem u nich też różne samochody i chłopaki mają pojęcie.
    Jak ja tam byłem stała na placu Lancia 8.32 oczekująca na naprawę... a mało, który serwis ma o takich "wynalazkach" pojęcie. Wiem też że serwisują tam samochody z różnych stron PL, których nikt nie chce przyjąć do naprawy.
    Tak, że czepianie się tutaj opisu aukcji, który pewno skopiowali z aukcji z innym swoim samochodem i robienie "z igły widły" oraz stwierdzanie po tym o rzetelności sprzedającego czy serwisu jest dla mnie trochę niedorzeczne.

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Podejrzewam, że prawie każdy handlarz jest na początku swojej działalności rzetelny etc., później wkrada się rutyna i cwaniactwo.
    myślę że nie tylko handlarz jest na początku działalności rzetelny ale tyczy się to większość branż usługowo-handlowych... co jest później to może i czasem jest cwaniactwo i rutyna ale w dużej części sprzedawców to po prostu brak nerwów do debilnych pytań sprzedających.

BTW
    Znam z doświadczenia, że jak ktoś dzwoni do właściciela pojazdu z aukcji to pyta o różne rzeczy m.in. czy jest ogrzewana szyba tylna... a przecież chyba w każdej osobówce jest... potrafią też pytać mimo dobrego opisu czy seicento 900 ma klimatyzację a jak odpowiada się, że nie ma to pytają dlaczego nie ma... tak że ja bym tutaj nie stwierdzał, że sprzedający idiota bo pisze że w samochodzie jest podgrzewana szyba tylna, zabezpieczenie przed otwarciem drzwi przez dzieci etc... po prostu jest nauczony doświadczeniem, że ktoś może zadzwonić i zadać tak debilne pytanie.
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 18-12-2010 o 09:24

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ZAMOŚĆ
    Auto
    VOLVO V60 D3 + MERCEDES 190E 2.6

Domyślnie

Ale afera !!!
    Były:

159 1.9 JTDM 2006
    156 2.4JTD 2002

mrutyś
    Gość

Domyślnie

a w ogóle to mam info od kolegi, że aukcje dla nich wystawia informatyk z zewnątrz bo w AT/LT nikt na to czasu nie ma

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

ok, tylko ja podejrzewam, że autorowi wątku chodzi o to, że sprzedawca powinien mieć jakiś dozór co się znajduje w ogłoszeniu. tym bardziej jeśli tworzy je zewnętrzny podwykonawca no i ma trochę racji, choć i nie sposób nie zgodzić się po części z Qki. Summa sumarum najważniejsza jest weryfikacja organoleptyczna
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

i na tym zakończymy nagonkę
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo