Niezgadzam się kartonik pomaga pomimo sprawnego termostatu po prostu osłania silnik kolekor wydechowy przed strumieniem zimnego powietrza podczas jazdy!
Oczywiście, że pomaga!!! Ludzie przecież podczas jazdy przy minus 10-15 stopniach silnik dostaję prez nerki mroźne powietre i dlatego dłużej się grzeje!!! zAsłonięta chłodnica-brak bezpośredniego dostępu zimnego powietrze=szybsze nagrzewanie silnika!!!
tak może nie uszczelni wszystkich ale 80% i to 80% najważniejszych. Kartonik chroni przed zimnym powietrzem blok silnika, listwę nad kolektorem wydechowym która ma za zadanie podgrzewać również wodę od kolektora wydechowego, głowicę silnika przez którą przepływa woda, mam jeszcze wymieniać ? człowieku jedz przy -10 stopniach z dłonią na zewnątrz mając na niej nawet rekawiczkę i zobaczysz jak to odczujesz a weź sobie przed nią karton i nie odmrozisz sobie dłoni teraz się zastanów nad tym co piszesz że karton nic nie daje! a temat mojego postu był inny bo mam problem z błędem P0101 i pomimo zmiany przepływki na inna dalej ten sam problem jest w tych samych warunkach czyli 4 bieg od 2000 rpm pedał w podłogę i kicha :/
im mniejszy obieg zimnego powietrza = mniej strat ceiplnych . więc jak by nie było dykta pozwoli by szybciej się silnik nagrzał a termostat mógł szybciej obieg włączyć.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Panowie dykta pomaga i nawet użytkownicy żuków to odkryli... Ale może ktoś wpanie na pomysłjak pomóc koledze viruskiil???
jakie wartości przyjmuje przepływ powietrza na wolnych obrotach i w okolicach 4tys/ob na nowej przepływce?
z tego co pamiętam na sprawnej przpływce coś koło 300mg/l powinno być na wolnych a przy wyższych obrotach około 1200 mg/l
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Ja w zeszłym roku miałem zasłonietą chłodnice kartonem i te nerki obok znaczka - niestety nie pomogło, jak sie długo grzał tok dalej sie długo grzeje bo już tego nie zakładam....
Dziś robiłem test szczelności układu od turbo do kolektora ssącego i jest ok pod warunkiem że nie dopompuje więcej niż 1.4 bara to ciśnienie trzyma bez problemu trzymałem ok 2 min i niespadło zawiele ale gdy podmuchałem powyżej 2 barów to coś syczało przy IC i podejrzewam że to uszczelki te gumowe podobnie miałem w integralce klej do szyb pomógł ale w alfie turbo daje 1 bar max. w wersji 105 KM czyli u mnie. Przepływkę sprawdzę i dam wykresik jutro.
oto wykres właśnie zrobiłem.
kolejno obroty 2000 - 3000 - 4000 rpm
Ostatnio edytowane przez viruskill ; 20-12-2010 o 22:27