ma ktos 100% rozwiazanie zeby szyby niepaROWALY i zamarzaly w srodku bo normalnie nieda sie jeszdzic i strach ze mozna spowodowac nieumyslnie wypadek.
ma ktos 100% rozwiazanie zeby szyby niepaROWALY i zamarzaly w srodku bo normalnie nieda sie jeszdzic i strach ze mozna spowodowac nieumyslnie wypadek.
Parują w Alfie Romeo??? Przecież to niemożliwe. :/
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
no dziwne, żeby w 146 parowały tak szyby.... więc tak:
1. wymiana filtra kabinowego
2. zadbać aby wycieraczki były suche( zabrać do domu i wysuszyć)
3. kupić kulki na allegro przeciw wilgoci do auta(wchłaniają wilgoć w siebie)
Te trzy rzeczy wybierz jedną z nich, takie porady słyszałem od kilku osób. Wszyscy mówili później, że są to niezadowne sposoby.
Pozdrawiam
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
ok podsufitka moze tez wchlania ale dlaczego paruja najmocniej z tylu ?
Dokładnie, w 145/146/155 filtr przeciwpyłkowy był zakładany tylko w wersjach z klimatyzacją.
Po 1 trzeba mieć odtłuszczone szyby (czyste!), usuwać na bieżąco główne źródła wilgoci (mokre dywaniki) i starać się wy-odkurzać całe auto z piasku etc., który jest kumulatorem wilgoci.
Mój znajomy wozi na tylnych dywanikach gazetki z tesco, które codziennie zmienia całe nasiąknięte wilgocią z auta![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Z tym filtrem to racja nie było klimy to nie było filtra bo po co, ale można go dołożyć. Ja ostatnio jechałem kilkaset kilometrów i przez ten czas nastwiłem na max. temperaurę nawiew na nogi i kabinę odsunołem trochę tylne szyby i według mnie pozbyłem się trochę wilgoci bo od paru dni szyby parują o wiele mniej.