AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Zapytaj CUMA ja od niego kiedyś kupowałem teraz też ma części 145/6 może będzie miał też ramkę.
ale tak czy inaczej musisz wysuszyć auto! przecież ile można drapać szyby od środka? zajmij się tym kolego zamiast liczyć na filtr![]()
Mam pytanie do wszystkich, którym parują szyby. Liczę na szczerą odpowiedź.
Jakie dywaniki wozicie zimą w autach. Materiałowe czy gumiane![]()
a czy moze byc wina foteli np: material lub pianka
witam Własnie widziałem w Programie TVN Turbo
Co zrobić na parujące szyby więc, odrazu mowie zę to nie jest żart poszperałem trochę po necie i sporo ludzi chwali ten sposób a więc:
http://allegro.pl/delikatny-szampon-...371156892.html
takim szamponem co jakiś czas wymyj szyby od środka to wszystko żadne dywaniki, efekt utrzymuje się przez jakiś czas(kilka dni) lecz trzeba go powtarzać.
Jak moja alfina wyjedzie z remontu to od razu testuje ten sposóbPozdro
potwierdzam sposob z szamponem od lat stosuje w maluchu i duzym fiacie![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Witam
Ja wymieniłem filtr kabinowy (bosch) i wyciagągnołem dywaniki welurowe i jeszcze jedno zawsze ustawaim temp na 18 stopni i po sprwie nie paruja i nie zamarzaja od wew.
---------- Post dodany o godzinie 21:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:45 ----------
Witam
Ja wymieniłem filtr kabinowy (bosch) i wyciagągnołem dywaniki welurowe i jeszcze jedno zawsze ustawaim temp na 18 stopni i po sprwie nie paruja i nie zamarzaja od wew.
U mnie powodem parowania szyb była awaria sterowania obiegiem powietrza - cały czas miałem obieg zamknięty. Klapka była cały czas w pozycji zamkniętej, zrobiłem na stałe otwarty dopływ powietrza z zewnątrz i problem znikł.
Wcześniej nawiew miałem na maxa na przednią szybę i tylko ona była sucha, wszystkie boczne spływały wodą. Teraz nawiew na 2 na szybę i na nogi i nawet mgiełki nie mam.
A dywaniki mam materiałowe i sporadycznie tylko sprzątam w aucie![]()