to ja jeszcze poniżej 7 nie zszedłemale przeważnie robię krótkie trasy..ale z czasem poprawie wynik
![]()
to ja jeszcze poniżej 7 nie zszedłemale przeważnie robię krótkie trasy..ale z czasem poprawie wynik
![]()
Mierzcie spalanie przy dystrybutorze, bo komputer pokładowy kłamie!
ja dziś mieszaną trasą jechałem i według komputera na starcie w mieście 15 po rozgrzaniu spadło na 10 i trochę a jak w zaśnieżonej drodze jechałem spokojnie cały czas koło 70 to wyskakiwało 6-7, zapomniałem spojrzeć na średnie
6,4 l na dystrybutorze komputer pokazuje 6,1 jazda głownie miasto dojazd do pracy 50km
tryb raczej nie emerycki ASR sie świeci![]()
silnik 1.9 16v
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
A moja Bella lyka 9/100 i to chyba nie jest duzo bo jezdze glownie w 90% po miescie i zadko kiedy temperatura dochodzi do 90, ale podobno jeszcze duzo zalezy do tego w jakim stanie jest DPF.
1.9 jtd '01
miasto
lato - 7l
zima - 9.5l
trasa lato
predkosc 90-120km/h ... 5l
predkosc 130-180km/h ... 9l
srednio jadac nad morze latem z lodz do gdanska (dosc mocno przyciskajac spalanie wychodzi w okolicach 6.5-7l ... auto 2 osoby + bagaze (dosc duzo)
dane z dystrybutorow nie z kompa
trasa zima (wyjasni sie za 4 dni w drodze nad morze)
predkosc 50-100km/h ... 5,5l (trasa do kolobrzegu z lodzi przez bydgoszcz)
predkosc 80-140km/h ... 6,5l (autostrada przez poznan powrot)
liczone na dystansie 1000km/h komputer pokazal 5,3 (wedlug tankowan wyszlo srednio 6.0)
Ostatnio edytowane przez alfaldz ; 02-01-2011 o 21:40
mi wyszło wg dystrybutora ok 7,2 l
400 km trasa / 350 miasto...
trasa 5,5
miasto 7 - 7,5
ale nie cisne jej za bardzo![]()
To teraz ja pochwalę się moimi przerażającymi wynikami.
Po mieście, odcinki po 2-3km, gdzie temperatura dojdzie raptem do niespełna 50 stopni, spalanie waha się na poziomie 12-13. Dodam tylko że w moim rejonie mrozy na poziomie -10 są na porządku dziennym. Najniższa temperatura jaką odnotowałem to -26.
Myślałem że jest coś nie tak, ale w trasie do Wrocka(90km) spalił mi poniżej 7 (eko jazda).
Miasto troche dużo, bałem sie liczyć ale wydje mi się, że cos koło 9 lub 10l.
Trasa: Wczoraj robiłem trase Zabrze - Szczyrk - Zabrze (jakieś 190km) i na dystrybutorze mi wyszlo 5,5l. Tylko 2 osoby na pokładzie.
3 dni temu robiłem trasę Zabrze - Gilowice (za Żywcem) - Zabrze. Wracałem z sylwestra więc miałem 4 osoby + pelny bagaznik i na dystrybutorze wyszło ok 7 l.
Benzyna Diesel Ultimate.