no i nikt mnie nie naprowadzi na trop :/
no i nikt mnie nie naprowadzi na trop :/
możesz to poprzeć danymi z doświadczeń? o ile szybciej nagrzał ci się silnik?
---------- Post dodany o godzinie 13:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:13 ----------
sugeruję w takim razie przerzucić się na tą markę i nie robić wiochy z dyktą w alfie...
---------- Post dodany o godzinie 13:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:14 ----------
ale to jest wykres masy powietrza, a nie ciśnienia doładowania, robiłeś test na postoju czy podczas jazdy?
te ciśnienia co podajesz to ciśnienia bezwzględne czy ciśnienie doładowania?
sprawdzałem szczelność układu od turbo do kolektora ssącego i do 1.4 bara trzyma ciśnienie powyżej 2 barów syczy przy IC ale i tak turbo pompuje 1 bar. Załączę później wykresy z dzisiejszej próby.
Przy 2 bar może już puszczać, dolot jest obliczony na maks 1,6. Zrób jeszcze próbę drogową to zobaczymy, ale mi przychodzi do głowy jeszcze nieszczelność przed turbo za przepływomierzem lub zabrudzony czujnik ciśnienia doładowania (co by tłumaczyło również zbyt niskie wartości doładowania). EGR masz zaślepiony?
EGR zaślepiony a doładowanie pokazuje ok 1 bara ale mase powietrza troszkę za małą ;/ wkleję logi z dzisiejszej próby