no ja to robilem w dieslu, gdybym wiedzial wiecej o tym aucie sam bym sobie zamawial czesci ale boje sie ze moze zamowie nie takie i pieniadze wywale w bloto
no ja to robilem w dieslu, gdybym wiedzial wiecej o tym aucie sam bym sobie zamawial czesci ale boje sie ze moze zamowie nie takie i pieniadze wywale w bloto
Jęśli masz jakiegoś znajomego mechanika i bierze części w jednym miejscu to jeszcze rabat większy powinien dostac i dostaje za stówe. Częsci zamawiasz przecież katalogowo po numerze nadwozia ,rodzaju silnika i roku więc zero problemu a jeśli jakaś częśc nie pasuje to zawsze możesz przecież ją wymienic. Elektroniki niektóre sklepy z tego co wiem nie chca przyjmowac.(jakiś czujnik czy tego typu sprawy)
Paski Dayco to były paski fabrycznie montowane w ts-ach, jako jedyne poza Contitechem mają własciwy trapezowy dopasowany kształt do kół zębatych (choć słyszałem,że nikt nie robi tych pasków i Conti kupuje to od Dayco,ale to tylko słyszałem) . Także można smiało brać, sam kiedyś miałem obiekcje co do tej firmy.
Przypadki zerwania paska ponoć są dużo mniejsze, jesli dolega on idealnie do kół zębatych. Będe niedługo zmieniał rozrzad w gtv, napewno wrzuce pompe wody KWP - włoska firma, też 1 montaż szło. A jaja, bo widziałem pompe Skf, a nabite z tyłu KWP![]()
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
Luknij na ten link
http://allegro.pl/rozrzad-gates-skf-...376140712.html
Akurat to jest zestaw do jts, ale własnie gates ma paski z półokrągłymi ząbkami, też nie rozumiem co to oznacza wzmocniony, bo w katalogach tego czegoś nie ma. Firma ok,ale nie do ts-a wg mnie oczywiscie .
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo