Komora silnika - koło filtru kabinowego jest gumowa zaślepka pod nogi pasażera.
Komora silnika - koło filtru kabinowego jest gumowa zaślepka pod nogi pasażera.
to pozostaje tylko jak sie dostac do tej wiazki z drzwi bo widze ze wpada w karoserie ale w srodku jej nie widac nigdzie.
dokładnie o kable centrala zamknij/otwórz bo niby kabel z czujki znalazłem ale do końca nie mam pewności ze to on![]()
a nie koło schowka pasażera ? za tylną kanapą nic nie maiłem jak rozbierałem ją.
Nie lepiej zasilanie alarmu wziąść Ci spod kierownicy? Najczęściej najgrubszy przewód to masz stałe +12V. Ewentualnie później możesz zobaczyc czy nie gaśnie po przekręcniu stacyjki i podczas odpalania.
---------- Post dodany o godzinie 14:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:14 ----------
Nie lepiej zasilanie alarmu wziąść Ci spod kierownicy? Najczęściej najgrubszy przewód to masz stałe +12V. Ewentualnie później możesz zobaczyc czy nie gaśnie po przekręcniu stacyjki i podczas odpalania.
W wiązce w progu kierowcy przewód biały - otwórz, niebieski - zamknij. Sprawdz próbowką. Podłącz zabkę pod masę i wkuj się w dane przewody. Otwieranie i zamykanie się centralnego bedzie oznaczac ze to te przewody. I nie trzeba grzebac w drzwiach.
Wiązke mam otwartą i już w niej kopałem, a kwestia tak że mam dwa niebieskie i trzy białe, podpoiłem centralkę do zasilania (do testów), wpinałem się sterowaniem do tych przewodów słyszę że centralka pracuje, ale zamki bez echa. temu myśle że to nie w tej wielkiej wiązce ale będe próbował.
Ostatnio edytowane przez cichy83 ; 25-12-2010 o 10:34