Jak świeżo upieczeni właściciele Giulietty oceniaja jakość montażu swojej Belli i zastosowane w niej materiały? Ja oglądałem kilka sztuk na salonie i dwie na jeździe próbnej i uważam że montaz jest bardzo dobry.
Co do jakości materiałów mam dwie uwagi :
Starano sie dawać dobre i b. dobre matariały tam gdzie często patrzy kierowca. Nie potrzebna oszczędność to tani plastik na tunelu środkówym (za skrzynią biegów, gdzie są uchwyty na napoje). To że wygląda tak sobie w tym miejscu można przeżyć ale jest wrażliwy na porysowanie bo w samochodzie testowym co miał przejechane 6tys. szpeciło go już kilka rysek także trzeba na niego uważać.
Dzwignia ręcznego nawet w wersji sport nie jest obita skórą i co gorsza jest z plastiku a nie z gumy także nie jest miła w dotyku
Mieszek przy gałce biegów - zastanawiałem się jak rozwiążą ten temat w Alfie - w Fiacie Bravo jest z materiału skóropodobnego i w miejscach gdzie pracuje i na zgięciach lubi pękać. W Lancii Delcie jest skórzany i problemu nie ma. Niestety wygląda na to że w Alfie też jest jak w Fiacie bo widziałem w testówce co miała przejechane 400 km że w pewnym miejscu mieszek rozciągnął sie i jaśniał także po wenym czasie będzie tam dziura.
Panel Alumniowy na desce w wersji Sport - coś rewelacyjnego. Wygląda super i robi niesamowity klimat w samochodzie. Nigdzie w kompakcie nie widziałem tyle aluminium użytego do wykończenia wnetrza. Dla przykładu Nowy Passat co właśnie wychodzi też ma pasek przez środek deski tyle że z ....plastiku. A prasa i tak pieje jak wspaniałe ma wykonczenie![]()