Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Temat: [156] montaż alarmu

Majkel156
    Gość

Domyślnie

kolego wiązka która idzie do drzwi kierowcy,uważnie sprawdź jest tam jeden prawie cały niebieski ale ma cieniutki pasek biały przewody które cię interesują to biały i niebieski powinny być cieńsze od pozostałych.

Użytkownik Ogier Avatar cichy83
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel156
    kolego wiązka która idzie do drzwi kierowcy
    Tylko do tej wiązki nie umie się dostać widze ze wpada w karoserie i w kabinie już jej nie potrafię odkopać mam tylko dostęp do wiązki w progu.

Majkel156
    Gość

Domyślnie

musisz odsunąć dywn i wygłuszenie, jęsli nie robisz tego w garażu(ciepłym) to przy tych temp. możesz mieć problem wszystko staje się twarde, i zdjąć z zaczepów tą wiązkę( tak jest na zaczepach plastikowych)-przynajmniej u mnie jeszvze była

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

tak właśnie robie w cieplutkim garazy z tym ze te grube wyglusznie idzie az pod deske i nie mam jak go odgiac kurcze dzis juz musze to skonczyc a nie ma weny.

E:
    Znalazłem w progu sterowanei zamkiem biały i niebieski oraz krancowke teraz pozostaje zasilanie centralki i syrena z komory silnika hmm.

Kurcze nie macie innej wizji dostania sie z komory do kabiny od strony kierowcy bo tam od filtra to masakra rozkopalem i znalazłem filter wentylator ale nie ma opcji w kabinie puszczania kabla az pod kierownice od pasażera.
    Ostatnio edytowane przez cichy83 ; 27-12-2010 o 20:40

Majkel156
    Gość

Domyślnie

jak zdejmniesz wycieraczki, podszybie to od strony kierowcy będziesz miał gumową zaślepkę przez ten otwór dostaniesz się do gniazda bezpieczników i bez problemu do aku, miłej zabawy.

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

To dziś małe zdziwko rano wsiadam a akumulator echo chyba centralka wsysła prąd. A masz jakaś dobrą metode do zdjęcia wycieraczek ?

Majkel156
    Gość

Domyślnie

delikatnie zdjąć zaślepki odkręcić i delikatnie nimi poruszać góra dół, przyciśnij na końcu krótkiego 1-ego ramienia w dół i całóść do góry i tak kilka razy.

z plastikami delikatnie przy tych temp.

Pozwodzenia, ja jutro idę kończyć alarm u siebie i zrobić to jak to bocian nazwał falow me

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Witam
    Powracając do mojego kochanego alarmu jestem po wymianie centralki vulcan II ale problem nadal istnieje czyli mam cos takiego podpięte mam tylko sterowanie zamkiem krańcówkę zasilanie i masę diodę, nie podpinałem odcinki syreny wstrząsów-ki na centralce czy mam czas 0,5sek czy 3,5sek objawy są że zamknę drzwi z pilota minie parę sekund i zaczynają migać kierunkowskazy objawy jakby alarmował.
    Ktoś się spotkał z czymś takim ?

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Podłącz syrene będziesz na 100% wiedział czy alarm wyje czy nie. Zawsze możesz ją wyłączyć kluczkiem jesli syrena w takowy jest wyposażona. Nie znam tej centralki, którą zainstalowałeś, ale musi mieć cos takiego jak odczyt pamięci alarmu. Zobacz z czego się włącza.

Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    w planach 159

Domyślnie

Podłącze dziś na próbę syrenę ale to raczej nie zmieni faktu że po za zbrojeniu pojawia się migotanie kierunków, w alarmie jest opcja zapamiętania z tym że pisze w instrukcji jak miało miejsce alarmowanie to po rozbrojeniu będzie informował czterokrotnym sygnałem syreny.
    wiedzmaak widzę że blisko mnie jesteś
    pozdrawiam