Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa od Włocha Ciro V. wpadka

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie Alfa od Włocha Ciro V. wpadka

Witam, dzisiaj w Interia.pl trafiłem na wiadomośc która wielu posiadaczy AR może przerazić.
    Mam nadzieję że nikogo od nas to nie dotyczy:
    temat zdublowałem świadomie. W dziale porady przy zakupie temat musi poczekać na akceptację moderatora.
    A wielu z nas szuka Alfy, i teraz ważne by przy trafieniu na "okazję" sprawdzić dokładnie skąd pochodzi samochód, by uniknąć odebrania wozu przez policję. Bez szans na odzyskanie kasy i wozu kiedykolwiek.
    Sposób pożegnania z samochodem kradzionym opisany jest tutaj:

http://motoryzacja.interia.pl/raport...i,1340874,6191

Grupa zajmowała się sprzedażą w Polsce i na Ukrainie kradzionych we Włoszech samochodów . Razem z Włochem podejrzanych jest jeszcze 11 innych osób.
    Wcześniej 48-letni Włoch podejrzany był o udział w tej grupie, jednak zebrane w toku śledztwa dowody pozwoliły na zmianę zarzutów.
    Jak poinformował we wtorek prokurator prowadzący śledztwo Artur z Prokuratury Okręgowej w Przemyślu (Podkarpackie) wraz z odnajdywaniem i weryfikowaniem kolejnych skradzionych aut, Ciro V. ma uzupełniane zarzuty.
    Oprócz Ciro V. w sprawie podejrzanych jest jeszcze 11 innych osób, w tym jego konkubina Jolanta S., jej brat Marek S., Ewa T. - konkubina włoskiego mafiosa, przebywającego w więzieniu w związku z zabójstwem, jej siostra Paulina T. i ukrywający się przed policją Mirosław K. Tego ostatniego Ciro V. poznał w celi w Białymstoku, gdzie trafił za próbę przejechania granicy kradzionym samochodem. Mirosław K. jest poszukiwany listem gończym.
    Tej piątce podejrzanych zarzucono udział w zorganizowanej grupie przestępczej oraz sprowadzanie do Polski kradzionych aut i ich sprzedaż. Zarzut nielegalnego obrotu˙kradzionymi autami, ale już poza grupą przestępczą postawiono jeszcze m.in. Katarzynie D., Stanisławowi S. i Pawłowi B.
    Grupa działała w Polsce od 2006 do 2010 roku na terenie Przemyśla, Nowego Sącza i Białegostoku. Jak ustalono w czasie śledztwa, w kradzionych we Włoszech samochodach przebijano numery nadwozia, tak aby pasowały do sfabrykowanych wcześniej włoskich dokumentów. Przerobione w ten sposób samochody trafiały do Polski i były sprzedawane w kraju i na Ukrainę m.in. za pośrednictwem internetu.
    Śledczy ustalili, że grupie udało się sprzedać od kilkudziesięciu do nawet 200 przerobionych w ten sposób samochodów. Były to najczęściej mercedesy, nissany, audi, alfa romeo, fordy. Dotychczas zabezpieczono w Polsce i zweryfikowano jako kradzione 22 samochody. Cały czas trwa namierzanie i weryfikowanie kolejnych skradzionych aut.
    Podejrzani są mieszkańcami Przemyśla, Białegostoku i Nowego Sącza. Główny podejrzany Ciro V. pochodzi z Neapolu, ale od 2006 roku mieszka w Przemyślu.
    Od stycznia br. Ciro V. przebywał w areszcie. W lipcu Sąd Rejonowy w Przemyślu zgodził się na zamianę aresztu na poręczenie majątkowe w wysokości 100 tys. zł. Wnioskowała o to obrona.
    Ciro V. to były włoski koszykarz, który był już karany we Włoszech i Niemczech m.in. za kierowanie grupą przestępczą zajmującą się handlem narkotykami, za fałszowanie pieniędzy oraz za kradzieże samochodów.
    CBŚ i prokuratura współpracuje z włoskimi organami ścigania. Śledztwo w tej sprawie prowadzone przez CBŚ w Przemyślu pod nadzorem przemyskiej prokuratury okręgowej zostało wszczęte we wrześniu 2009 roku. Prokurator ma nadzieję, że uda się je zamknąć do końca 2011 roku.

http://motoryzacja.interia.pl/hity_d...-pecha,1576343
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 28-12-2010 o 12:49

Użytkownik Romeo Avatar sikor155
    Mieszka w
    łódz(Śródmieście)
    Auto
    AR 155 V6,156 1,8 16v

Domyślnie

i teraz zaczną pukać do domów po kluczyki od aut
    Aktualnie AR 166
    3,0 24v 99
    3,0 24v 04

Były AR 155 1,8 8V 97R
    AR 155 1,8 FORMULA 94
    AR 155 1,8 16V 98R
    AR 155 2,5 TD 97R
    AR 155 2,0 8V
    AR 146 1,4 16V 98R
    AR 146 1,4 BOXER 96R
    AR 156 1,8 16V
    AR 155 2,0 8V

Kowalski
    Gość

Domyślnie

moja jest kupiona w niemieckim salonie więc nie będą pukać ufff, ale afera jest.

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Problemem jet to ze ludzie którzy zobaczą w swoich papierach nazwisko Ciro V., lub nawet Ci co zaczną podejrzewać że lada chwila ktoś im zapuka po kluczyki zaczną sprzedawać samochody po okazyjnych cenach.
    Więc warto uważać na wozy z Włoch

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MaRcCo
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Domyślnie

nieźle nieźle ja w Białymstoku a jest to moje rodzinne miasto nic o tym nie słyszałem mam nadzieje że do mnie nie zapukają
    Trzy Magiczne Cyfry
    Była - 156 2,0 TS
    Jest - 166 2,4 JTD

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

no i kto mi powie ze Alfy nie kradną a swoja drogą ciekawie to zorganizowali o ile samochody które są w Polsce to może odzyskają ale o tych które poszły do Ukrainy to już zapomnieć tam to się już nic nie odnajdzie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

MI by siłą nie odebrali mojej Alfy. To w sumie dorobek moje życia

Użytkownik Rowerzysta Avatar regis
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    156 2,5 v6 '99

Domyślnie

Cytat Napisał MaRcCo Zobacz post
    nieźle nieźle ja w Białymstoku a jest to moje rodzinne miasto nic o tym nie słyszałem
    Ja w Przemyślu też nie, moja całe szczęście ze Szwajcarii